Výzva pro školy: Lesy ČR věnují žákům 252 tisíc sešitů, objednejte je

24.08.2015 9:49

Kampaň „Sešity do škol“ odstartovala 21. srpna. Lesy České republiky rozdají základním školám 252 tisíc sešitů. Zástupci škol je mohou objednat na www.sesitydoskol.cz, a to do konce září nebo do rozdělení zásob.

Výzva pro školy: Lesy ČR věnují žákům 252 tisíc sešitů, objednejte je
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Lesy ČR pořídily sešity za 800 tisíc korun. Školám je věnují zdarma, uhradí i dopravu. „Nevyjde na všechny žáky. Zástupcům školy tedy doporučuji, aby sešity objednali co nejdříve. Hned poté, co vstoupí do webového objednávkového archu, zjistí, o kolik sešitů mohou pro svou školu požádat,“ vysvětlil Radovan Srba, obchodní ředitel podniku Lesy ČR.

Osm typů sešitů se liší grafickým provedením obalu a drobnou grafikou spojenou s lesním prostředím – komiksem, básničkou či omalovánkou. Všechny sešity jsou linkované ve formátu A5. „Sešity zdarma doveze dopravce na adresu školy, a to několik dní po objednání,“ dodal ředitel Srba.

Právě sešity jsou jednou z věcí, které školy spojují s podnikem Lesy České republiky, správcem bezmála poloviny lesů v zemi. „Chceme děti seznámit s využitím dřeva jako našeho největšího obnovitelného zdroje. Říkáme tím, že dřevo je jedinečnou surovinou a sešity, kterými denně listují, se vyrábějí právě z něj. Nemusí mít strach, že se spotřebou papíru ničí lesy. V posledních letech jich dokonce přibývá a vytěžené stromy nahrazují nové. I to chceme naší kampaní sdělit,“ dodává generální ředitel podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Mediálním partnerem akce je Český rozhlas – Rádio Junior.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…