Vznikají muzikály s písněmi Heleny Vondráčkové a Waldemara Matušky

20.11.2017 19:00

Divadelní scénu v roce 2019 rozšíří dva nové muzikály. Jeden s písněmi Heleny Vondráčkové a druhý s hity Waldemara Matušky. V pondělí to v Praze oznámili jejich tvůrci. Oba tituly uvede v roce 2019 pražské Divadlo Broadway.

Vznikají muzikály s písněmi Heleny Vondráčkové a Waldemara Matušky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Vondráčková

Muzikál poskládaný z písní Heleny Vondráčkové se bude jmenovat podle jednoho z jejích hitů Kvítek mandragory.  „První verze scénáře už je na světě a už teď můžeme prozradit, že půjde o kriminální komedii,“ svěřil na tiskové konferenci v pražském Botelu Admirál režisér, choreograf a scénárista muzikálu Radek Balaš.

„Jsme připraveni v případě zájmu dát jednu z rolí také paní Vondráčkové, ale vše bude záležet na jejích časových možnostech,“ řekl producent Oldřich Lichtenberg, který chce muzikál nasadit od jara 2019. „Zatím je ještě dost času na to, abych se rozhodla, jestli v něm budu hrát. Těším se, až mi ho tvůrci celý pohromadě představí,“ dodala Helena Vondráčková.

V případě muzikálu s písněmi Waldemara Matušky jsou zatím tvůrci na začátku. Od vdovy Olgy Matuškové už mají osobnostní práva. Souhlas se zahájením prací na projektu zaslala zpěvačka z Floridy v minulých dnech správci práv pro Česko a další země Martinu Michalovi. Jednatel agentury MM Praha a manžel Heleny Vondráčkové tak poprvé vstupuje na muzikálovou scénu.  Spolu s ním se bude na představení podílet i Oldřich Lichtenberg. „Protože už pan Matuška nežije, tak pokud jde o příběh, budeme ho volit v romantickém stylu,“ dodal producent.

Jak Lichtenberg tak Martin Michal upozornili na to, že divadelní producentka Ema Krahulíková se o podobný projekt – tedy muzikál poskládaný z písní Waldemara Matušky – zajímala také, ale nemá osobnostní práva. „Nesmělo by tak jméno pana Matušky nikde zaznít,“ prohlásil Michal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…