Vzpomínky na 80. léta 20. století v Československu v libereckém muzeu

23.11.2014 10:48

V Severočeském muzeu v Liberci byla otevřena komorní výstava „Vzpomínky na 80. léta v Československu“, která představuje předměty běžného života používané během 80. let 20. století v Československu.

Vzpomínky na 80. léta 20. století v Československu v libereckém muzeu
Foto: wikipedia
Popisek: Severočeské muzeum v Liberci.

Výstavu připravili studenti Gymnázia Frýdlant, kteří vyhráli v kategorii středních škol stejnojmennou soutěž, jež byla součástí projektu Národního muzea a Muzea východních Čech v Hradci Králové „Dotkni se 20. století!“.

„Tento vzdělávací projekt podporuje výuku československých a českých dějin 20. století na základních a středních školách a jeho hlavním úkolem je prostřednictvím sbírkových předmětů, autentických dokladů minulosti a jejich příběhů přiblížit žákům a studentům dobu nedávno minulou,“ uvedl ředitel muzea Jiří Křížek s tím, že studenti z frýdlantského gymnázia tuto celonárodní soutěž vyhráli a získali tak jedinečnou možnost vyzkoušet si přípravu tematické výstavy přímo v muzejním prostředí.

Výstava je v muzeu ke zhlédnutí do 11. prosince 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic vybere projektanta tříkolejného mostu na Výtoni

19:02 Správa železnic vybere projektanta tříkolejného mostu na Výtoni

Budování moderní železnice na území metropole pokračuje, Správa železnic hledá projektanta stavby no…