Westinghouse nabízí masivní zapojení jihočeských firem do dostavby Temelína

29.06.2013 9:40

Na 130 zástupců firem z jižních Čech se zúčastnilo sympozia pro dodavatele, kteří by se mohli zapojit do dostavby třetího a čtvrtého bloku temelínské jaderné elektrárny. To uspořádala společnost Westinghouse se svými partnery Toshiba Corporation, Metrostav, a.s. a I & C Energo a.s. a konalo se v pátek 28. června v hotelu Clarion v Českých Budějovicích.

Westinghouse nabízí masivní zapojení jihočeských firem do dostavby Temelína
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

Program se týkal zejména vzdělávání místních firem v oblasti způsobu spolupráce se společností Westinghouse a s jejími partnery. Westinghouse prezentoval svoji filozofii dodavatelského řetězce a proces kvalifikace dodavatelů. Ty firmy, které odpovídají potřebám dodavatelského řetězce pro elektrárnu AP 1000, měly následně možnost získat další informace v navazujících diskusích.

Výkonný ředitel Westinghouse pro Českou republiku Pavel Janík uvedl, že Westinghouse počítá se zapojením 60 – 70 % českých a mezi nimi také jihočeských firem do dostavby temelínské elektrárny. „Spolupráce s místními firmami na výstavbě našeho rektoru AP-1000 je součástí naší firemní filozofie,“ upřesnil.

„Nabídka společnosti Westinghouse na spolupráci při dostavbě Temelína byla pro nás nejvýhodnější,“ řekl ředitel projektu dostavby JETE 3 a 4 společnosti Metrostav Petr Procházka. Právě Metrostav by byl v případě vítězství Westinghouse v temelínském tendru generálním dodavatelem stavby jaderné a nejaderné části elektrárny. „Jsme česká firma s českými vlastníky, a proto bychom nabídli spolupráci při dostavbě dalším českým firmám,“ zdůraznil Procházka.

Důležitá role při dostavbě temelínské elektrárny by připadla českobudějovické společnosti I & C Energo a to je opět zárukou, že by dostali šanci zdejší podnikatelé. „S místními firmami spolupracujeme dlouhodobě,“ potvrdil její obchodní ředitel Jiří Holinka.   

Dostavba Temelína představuje pro Českou republiku historickou šanci investovat do nejmodernějších technologií a osvojit si nejvyšší standardy kvality.

Tlakovodní reaktor AP 1000 je nejpokročilejší jadernou elektrárnou na světě a díky přenosu projekčního, stavebního a výrobního know-how si české firmy vytvoří obchodní příležitosti na dalších jaderných projektech po celém světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.