Wüstenrot: Stavební spoření – investice, která se vyplatí

02.01.2014 12:00

Nulové finanční riziko, nadprůměrné zhodnocení vkladů a možnost kdykoliv využít úvěr na financování bydlení. To jsou základní výhody stavebního spoření, které již dvacet let využívají a oceňují miliony českých klientů. Pokud uzavřete stavební spoření Wüstenrot do konce roku, můžete se těšit, že se vaše vklady zhodnotí v průměru až 5,58 procenty ročně.

Wüstenrot: Stavební spoření – investice, která se vyplatí
Foto: red
Popisek: Wüstenrot – stavební sořitelna a.s.

V posledních letech padaly mnohé návrhy, jak stavební spoření změnit, což u klientů vyvolávalo zásadní otázku, zda bude stavební spoření vůbec ještě výhodné. Dnes na ni můžeme odpovědět, že ano. Ve stavebním spoření se nic nezměnilo a jeho podmínky zůstávají stejné jako dříve. A z hlediska výnosu mu jen stěží může konkurovat jiný srovnatelný finanční produkt.

Zhodnocení vkladů až 5,58 % ročně

Právě konec roku je obdobím, kdy lze novou smlouvu uzavřít za výhodnějších podmínek. Například stavební spořitelna Wüstenrot nabízí úrokovou sazbu z úspor stavebního spoření ve výši 2,2 % p. a. U smluv se státní podporou, která je poskytována ve výši až 2000 korun ročně, dosáhne u této spořitelny průměrné zhodnocení vkladů při šestiletém spoření až 5,58 ročně.

Stavební spoření se hodí v každém věku. Dětem mohou rodiče (ale i prarodiče) spořit již od narození a našetřit jim například na dražší studium nebo na první vlastní bydlení. Tím nejlepším spořením pro děti je Kamarád+ od Wüstenrotu, který byl v soutěži Zlatá koruna vyhlášen nejlepším stavebním spořením letech 2011 až 2013.

Smlouvu pro dítě můžete uzavřít na cílovou částku 300 nebo 150 tisíc korun. A protože u tohoto spoření neplatíte úhradu za uzavření smlouvy, ušetříte na poplatku 3000, resp. 1500 korun.

Pro starší generaci je stavební spoření velmi vhodné jako spoření na důchod. Z mnoha ohledů ho lze dokonce pokládat za lepší alternativu penzijního připojištění či nového doplňkového penzijního spoření.

Určitě by pak na stavební spoření neměli zapomínat majitelé domků nebo bytů. Každá nemovitost potřebuje pravidelnou údržbu a každých pár let nějaké ty opravy.  A tak je lépe si pravidelně „stavebně spořit“ a vytvořit si dostatečný fond oprav, na který vám přispívá i stát.

 

 

 

Stavební spoření od Stavební spořitelny roku 2013

Odborná porota soutěže Fincentrum Banka roku 2013 ocenila u stavební spořitelny Wüstenrot především dlouhodobě nejnižší náklady ve spořicím období a snahu o inovace. A právě nízké poplatky vynesly stavební spořitelně Wüstenrot v této soutěži již třetí vítězství v řadě.

Podrobné podmínky stavebního spoření a úvěrů jsou uvedeny na www.wustenrot.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…