Z ROP Střední Morava zbývá proplatit poslední miliardu korun

07.12.2015 18:17

Jen jednu miliardu korun zbývá proplatit z Regionálního operačního programu Střední Morava, který v programovém období 2007-2013 zodpovídal za uplatnění evropských dotací v Olomouckém a Zlínském kraji. Z celkové částky 18,3 miliardy korun už bylo na účty příjemců dotací odesláno 17,2 miliardy.

Z ROP Střední Morava zbývá proplatit poslední miliardu korun
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Na konci letošního roku definitivně končí Regionální operační program Střední Morava. Z celkové finanční alokace programu už příjemci obdrželi 17,2 miliardy korun, zbývající 1,1 miliardy korun jim bude převedena v následujících měsících. Uzavírání „starého období“ tak bude aktuálním tématem ještě do jara 2016.

Dotační prostředky z Evropského fondu pro regionální rozvoj podpořily v Olomouckém a Zlínském kraji realizaci celkem 1 213 projektů z oblasti dopravy, integrovaného rozvoje a obnovy regionu a cestovního ruchu. K dotacím ve výši 18,3 miliardy korun přidali příjemci 11 miliard korun z vlastních zdrojů a celkově se tak v regionu investovalo 29,3 miliardy korun.

Největší podíl z celkového finančního rámce ROP Střední Morava směřoval do rozvoje měst a obcí. Dotace ve výši 7,6 miliardy korun podpořily 633 projektů. Ty byly zaměřeny především na fyzické revitalizace území, zkvalitnění vzdělávacího procesu nebo také na zvýšení kvality sociální péče. V oblasti dopravy získalo podporu 280 projektů s celkovou dotací 7,4 miliardy korun.

Díky tomu došlo k výraznému posunu v rozvoji dopravní infrastruktury a ke zvýšení kvality a bezpečnosti dopravy. Na podporu projektů v oblasti cestovního ruchu bylo uvolněno 3,3 miliardy korun. Realizováno bylo 300 projektů s cílem zvýšit konkurenceschopnost služeb v cestovním ruchu a podpořit rozvoj infrastruktury pro volnočasové aktivity.

Podrobné informace o čerpání a projektech podpořených z ROP Střední Morava jsou obsaženy v elektronické publikaci Konferenční magazín ROP „18,3 miliardy pro Olomoucký a Zlínský kraj“ zveřejněné na http://www.rr-strednimorava.cz/verejnost-a-media/publikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…