Z Velehradu provede přímým přenosem na ČT2 Barbora Černošková

04.07.2014 16:00

Česká televize odvysílá přímým přenosem program letošních Dnů lidí dobré vůle z Velehradu. Sváteční poutní bohoslužbu uvidí diváci v sobotu 5. července 2014 dopoledne, slavnostní koncert z Večera lidí dobré vůle, kde zazní v premiéře i skladba připravená speciálně pro Velehrad, pak v pátek 4. července od 20 hodin na programu ČT2. Večerem provedou Barbora Černošková a Filip Tomsa.

Z Velehradu provede přímým přenosem na ČT2 Barbora Černošková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Prostor před velehradskou bazilikou v předvečer sv. Cyrila a Metoděje obsadí kromě poutníků kamery brněnského studia České televize. Sedmdesátiminutovým Večerem lidí dobré vůle letos provázejí Barbora Černošková a Filip Tomsa. V podání Ewy Farne, Markéty Konvičkové a Elis zazní v premiéře skladba Ta myšlenka přijde vhod připravená speciálně pro Velehrad. Již tradičně vystoupí Hradišťan s Jiřím Pavlicou, Zlínská filharmonie a pěvecký hudební sbor Stojanova gymnázia Velehrad. Představí se také Václav Neckář či černošský sbor ze Zambie Scora Cantorum.

Velehradský koncert je benefiční a letos se koná už po patnácté. Od roku 2005 mohou lidé na účet charitativní sbírky přispívat i během televizního přenosu dárcovskými sms zprávami. Výtěžek již pomohl desítkám organizací, hospicům, centrům pro děti a mládež, církevním školám i vzdělávacím střediskům či obětem povodní. Za devět let se podařilo vybrat více než 10 milionů korun, nejštědřejší byli dárci loni, kdy poslali na účet přes 1,8 milionu korun.

„Letos peníze získají obecně prospěšná společnost Popálky, která pomáhá dětem i dospělým po úraze popálením, organizace Debra zajišťující péči o lidi s onemocnění kůže zvaným nemoc motýlích křídel a nadační fond Adiuvare,“ představuje příjemce vybrané částky v roce 2014 kreativní producent České televize Patrick Diviš, jehož Tvůrčí producentská skupina náboženské tvorby přenosy z Velehradu zajišťuje. „Všechny tři organizace divákům představíme v reportážích vysílaných během koncertu,“ dodává.

Do vysílání z Velehradu se zapojí také redakce zpravodajství. Na 4. července připravuje v minimálně dvou blocích živé kontinuální vysílání na ČT24 a brněnské Události v regionech na ČT1.

Přímé přenosy České televize z Velehradu:

Večer lidí dobré vůle: 4. 7. 2014, ČT2, 20:00

Sváteční poutní bohoslužba: 5. 7. 2014, ČT2, 10:30

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…