ZKL Group posiluje výzkum a vývoj. Bude využívat pokročilý informační systém PLM

04.11.2014 8:01

Systém PLM (Product Lifecycle Management) je špičkový nástroj pro správu technických dat. Přední český výrobce ložisek zavádí jeho část do strategicky důležité divize ZKL - Výzkum a vývoj.

ZKL Group posiluje výzkum a vývoj. Bude využívat pokročilý informační systém PLM
Foto: ZKL
Popisek: ZKL

„Systém nám umožní ve velmi krátkém čase dohledat technickou dokumentaci ke konkrétnímu výrobku, konkrétní zakázce. A to hned z několika míst najednou pro všechny oprávněné osoby“, říká Ing. Martin Zbožínek, Vedoucí Konstrukce v ZKL – Výzkum a vývoj, a.s.

Příprava na spuštění takto pokročilého software znamenala mimo jiné detailní popis systému práce celého podniku, přenastavit zavedené procesy, a vyřešit celou řadu dalších technických problémů. V neposlední řadě pak bylo nutné naplnit informační systém daty.

„Provedli jsme kategorizaci dokumentů. Museli jsme detailně popsat „životní“ stavy výkresů a vývojových dat. V podstatě jsme znovu vytvářeli všechny pracovní postupy“, přibližuje složitý proces Ing. Martin Zbožínek.

Pokročilý systém využije ZKL Group především k dokonalé správě veškerých technických dat, od výkresů, 3D modelů, manuálů až po detailní provázání nabídkového a vývojového procesu. Mezi prvotní poptávkou po konkrétním výrobku a jeho faktickým objednání zákazníkem bývá obvykle i několikaměsíční prodleva. Pro tak velký průmyslový podnik tak bylo velmi složité dohledávat všechna technická data několik měsíců zpětně.

„Veškerá data budou okamžitě dohledatelná včetně související emailové korespondence, což je neuvěřitelná úspora času, energie a také to výrazně snižuje riziko chyb“, uzavírá Ing. Martin Zbožínek.

Celý proces zavádění složité technologie trval bezmála dva roky za plného chodu divize ZKL - Výzkum a vývoj, a.s. Do provozu byla technologie spuštěna letos 1. září. Postupně by měl být systém PLM zaváděn do celého koncernu.

O společnosti ZKL

Společnost ZKL je největší výrobce velkorozměrových soudečkových, speciálních a dělených ložisek ve střední Evropě. Věnuje se výzkumu, vývoji, výrobě a distribuci valivých ložisek, výrobě speciálních ložisek a komponentů pro automobilový a železniční průmysl. Tradiční český výrobce koncern ZKL prosazuje flexibilitu a rychlost v plnění požadavků zákazníka. Ve všech činnostech navíc uplatňuje šetrný přístup k životnímu prostředí. V současné době v koncernu pracuje více než 1 110 zaměstnanců. ZKL se během své šedesátileté tradice stala osvědčeným a spolehlivým dodavatelem s certifikací pro celou řadu průmyslových podniků. Vyráběný sortiment standardních a speciálních ložisek značky ZKL plní ty nejnáročnější požadavky zákazníků v široké oblasti jednotlivých průmyslových odvětví. Příkladem kam ZKL dodává své produkty, mohou být odvětví hutnictví, energetiky, těžkého strojírenství, těžby a zpracování surovin, automobilového průmyslu, dopravy, zemědělství a mnoho dalších.

Další informace naleznete na: www.zkl.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…