ZP MV ČR: Máme pro vás vzkaz, který vám může zachránit život

21.03.2015 18:40

Ministerstvo zdravotnictví ČR připravilo kampaň na propagaci projektu s názvem Systém podpory prevence vybraných nádorových onemocnění v České republice – SCREENINGOVÉ PROGRAMY. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR se rovněž zapojila do této kampaně a posílá vám vzkaz: „Nepodceňujte prevenci rakoviny a dojděte si včas na vyšetření“.

ZP MV ČR: Máme pro vás vzkaz, který vám může zachránit život
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

Rakovina u nás každý rok připraví o život 27 000 lidí. Řada z nich by mohla žít, kdyby si našli čas na prevenci. I vy si ho najděte, protože vašim blízkým byste určitě chyběli.

Rakovina změní nejen váš život. Má vliv i na osudy lidí okolo vás. Péčí o své zdraví chráníte nejen sami sebe, ale také své okolí. Věnujte včasné prevenci rakoviny potřebnou pozornost a upozorněte na ni i své blízké. Ti, kdo přišli pozdě, by to udělali. Zatímco na účinnou pomoc je někdy pozdě, na prevenci není nikdy příliš brzy. Poraďte se se svým praktickým lékařem, co můžete udělat pro svoje zdraví a kdy chodit na preventivní prohlídky, a nezapomeňte na zdravý životní styl. Dědičná dispozice muže pouze za 10 % nádorových onemocnění, 90 % nádoru vzniká okolními vlivy.

Zajímá vás víc, nevíte, na koho se obrátit, nebo chcete na nutnost včasné prevence upozornit své blízké? Navštivte ww.bezrakoviny.cz, kde najdete užitečné informace o všem, co je důležité pro prevenci rakoviny prsu, děložního čípku i tlustého střeva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …