ZP MV ČR: Pozvánka na Karlův běh

12.02.2016 22:31

Přijeďte 20. – 21. února na Boží Dar. Na programu je běžkařská klasika, volný styl, dětské závody ale také fatbiky!

ZP MV ČR: Pozvánka na Karlův běh
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

Karlův běh, lyžařský závod pojmenovaný po Otci vlasti, je druhým nejstarším závodem jednotlivců na úzkých prkýnkách v Čechách.

S nápadem uspořádat v okolí Božího Daru dálkový lyžařský běh, který měl být obdobou švédského „Vasáku“, přišli na konci 60. let místní fandové běžeckého lyžování – Jan Praveček starší a Jiří Čáslavský. V uvolněné společenské atmosféře se jim podařilo prosadit nepolitické pojmenování po nejslavnějším českém panovníkovi, Karlovi IV. Ten je také v logu závodu, přestože v prvních ročnících byl symbolem závodu sněhulák na lyžích s královskou korunou. Na počest zakladatelů se sobotní závod volným stylem koná vždy jako Memoriál Jana Pravečka a nedělní závod klasickým stylem jako Memoriál Jiřího Čáslavského.

Karlův běh je součástí seriálu závodů Stopa pro život od prvního ročníku. Letos se tedy krušnohorský lauf jede pod křídly Stopy pošesté a historicky oslaví neuvěřitelné půlkulatiny – 45 let. Připravený je nabitý běžkařský program i vložený závod na horských kolech s tlustými plášti na 22 km. Více informací o závodu naleznete zde.

Vaše ZP 211

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…