ZP MV ČR: Stamiliony ze svého provozu dává na léčení klientů

26.09.2014 13:53

Stamilióny korun, určené do provozního fondu, nechává největší zaměstnanecká Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR) ve prospěch léčby svých klientů.

ZP MV ČR: Stamiliony ze svého provozu dává na léčení klientů
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

V letošním roce plánuje ponechat na léčbu přes 200 milionů korun. Od roku 2008 už to bude téměř 640 milionů korun, které ponechala v základním fondu na léčení klientů. „ZP MV ČR má, stejně jako všechny ostatní zdravotní pojišťovny, možnost tvořit svůj provozní fond v průměru ve výši necelých 3,5 % z celkových příjmů. Tuto hranici však, díky dobrému hospodaření, již několik let za sebou nenaplňuje. Proto může uspořené peníze ponechat v základním fondu na léčení klientů,“ říká generální ředitel ZP MV ČR Jaromír Gajdáček.

Měsíční provozní náklady této zaměstnanecké zdravotní pojišťovny, která se stará o jeden a čtvrt milionu pojištěnců, činí v přepočtu na jednoho klienta necelých 50 Kč. „Provoz ZP MV ČR je v přepočtu na jednoho klienta výrazně levnější, než například provoz bank,“ dodává ekonomický ředitel ZP MV ČR Václav Slovák. Provozní náklady českých zdravotních pojišťoven jsou nejnižší v Evropě, například v Německu dosahují 6,8 %, ve Švýcarsku 6,6 a ve Francii 5,5 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…