ZP MV ČR: Včasná prevence rakoviny může zachránit život

01.06.2017 9:42

Na rakovinu v ČR umírá každých dvacet minut jeden člověk. Některým druhem rakoviny onemocní za svůj život každý třetí obyvatel ČR. Největší zaměstnanecká Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR) platí ročně za léčbu onkologických onemocnění svých klientů kolem tří miliard korun. Přitom včasná prevence může člověku zcela zachránit život.

ZP MV ČR: Včasná prevence rakoviny může zachránit život
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

„Pokud se nádor zjistí včas, až 95 procent pacientů se vrátí po léčbě do běžného života. Proto nepodceňujme prevenci a nechme se včas vyšetřit,“ říká generální ředitel ZP MV ČR David Kostka. 

Mnohá vyšetření jsou hrazena z veřejného zdravotního pojištění a na další ZP MV ČR svým klientům přispěje. Z veřejného zdravotního pojištění je hrazeno například vyšetření na okultní krvácení do stolice, případně kolonoskopické vyšetření (zjišťují riziko nádoru tlustého střeva a konečníku), dále u žen mamografické vyšetření (riziko nádoru prsu) či screening děložního hrdla. 

ZP MV ČR přispěje z fondu prevence svým klientům částkou až 500 Kč i na další prevenci onkologických rizik - například na vyšetření plic, kůže, prostaty atd. 

Komplexní onkologické vyšetření pro pojištěnce ZP 211

Navíc, v projektu Zdraví jako vášeň se mohou klienti ZP MV ČR přihlásit na unikátní komplexní onkologické vyšetření v Masarykově onkologickém ústavu v Brně. 

Toto vyšetření není hrazeno z veřejného zdravotního pojištění, a pokud by ho chtěl člověk absolvovat sám, zaplatil by za něj 5 000 Kč. Spolupráci ZP MV ČR s MOÚ zahájila pojišťovna již v roce 2011 a díky němu komplexní onkologické preventivní vyšetření absolvovaly již stovky klientů pojišťovny.

Přihlásit se na vyšetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.