ZP MV ČR: Zdravotní sestra je náročné povolání. A my si všech vážíme

03.03.2018 22:16

Zdravotní sestra stojí u zrodu nového života, ale i u jeho skonu. Denně prožívá bolest a utrpení pacientů, ale i radost z jejich uzdravení… Je to krásné povolání, ale nesmírně náročné.

ZP MV ČR: Zdravotní sestra je náročné povolání. A my si všech vážíme
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

Zdravotní sestra je pravou rukou lékaře, musí zvládat řadu odborných lékařských úkonů a pohotově reagovat na nepředvídatelné situace. Zároveň si za každých okolností musí zachovávat trpělivost, empatii a lidský přístup. Právě sestřička je ta, která nemocnému u lůžka, ale i v ordinaci věnuje úsměv, někdy pohlazení a často pochopení.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR) si nesmírně váží možnosti být jedním z partnerů soutěže Sestra roku, jejíž slavnostní vyhlášení proběhne 1. března 2018 v pražském Divadle Hybernia. „Chceme sestřičky i všechny nelékařské zdravotnické pracovníky ujistit, že si jejich práce vážíme, víme, jak je náročná, zodpovědná a potřebná. Jejich povolání vnímáme jako naprosto nezastupitelné. Oceňujeme, že podobná soutěž existuje. Přesto, že prvenství v každé kategorii náleží vždy jen jednomu, pro nás jsou vítězové všichni, kteří svou práci dělají s obrovským nasazením,“ říká Hana Kadečková, tisková mluvčí ZP MV ČR.

Posláním soutěže je především vzdát hold českým sestřičkám i ostatním nelékařským pracovníkům, ocenit ty nejlepší z nich a poděkovat jim za nasazení, s nímž dnes a denně vykonávají svoji práci. Ženy a muži, kteří si zvolí tuto profesi, vědí, že je čeká dlouhodobá fyzická i psychická zátěž, spousta hodin přesčasů, a především velká zodpovědnost za zdraví a životy pacientů. „Ve své profesi jsem potkala mnoho sester, pro něž je jejich práce posláním. Pracují s opravdovým zápalem, často nad rámec svých povinností, za neadekvátní finanční ohodnocení. Podobné akce, které jejich práci zviditelňují a oceňují, proto jménem České asociace sester vítám a jsem velice ráda, že je takto vnímají i další partneři,“ dodává Martina Šochmanová, prezidentka ČAS.

Soutěž Sestra roku se letos koná již poosmnácté. Je určena zdravotním sestrám, porodním asistentkám, praktickým sestrám a dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům, kterým se jejich profese stala spíše posláním než pouhým zaměstnáním. Ocenění se předává ve dvou kategoriích: Sestra v přímé ošetřovatelské péči a Sestra v managementu a vzdělávání. Dále se uděluje Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství a samotná veřejnost rozhoduje o vítězi v kategorii Sestra mého srdce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…