ZP MV ČR uhradí svým klientům z postižené oblasti Prahy 6 očkování proti žloutence

04.06.2015 16:01

Dospělí klienti Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra (ZP 211) bydlící v Praze 6 v oblasti postižené závadnou vodou, kteří se v těchto dnech nechají očkovat proti žloutence typu A, budou mít toto očkování zdarma. ZP 211 jim náklady na očkování uhradí.

ZP MV ČR uhradí svým klientům z postižené oblasti Prahy 6 očkování proti žloutence
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

„Rozhodli jsme se v této mimořádné situaci nabídnout klientům rychlou pomoc. Je lépe se očkovat proti žloutence typu A, než jen pasivně čekat, jak se věci vyvinou. ZP 211 je pojišťovna, která myslí na zdraví svých klientů a prevence onemocnění je její základní strategií,“ zdůvodnil rozhodnutí ZP 211 její generální ředitel Jaromír Gajdáček.

Doktorka Zdeňka Jágrová z hygienické stanice hlavního města Prahy pro ZP 211 potvrdila, že riziko nákazy se nedá zcela vyloučit. Proto podle ní budou děti z Dejvic do 18 let očkováni proti žloutence plošně. To je důvod, proč ZP 211 očkování zdarma nabízí pouze dospělým klientům. „Pokud by se cokoliv změnilo, uhradíme očkování i dětem,“ dodala ředitelka zdravotnického odboru ZP 211 Ivana Cimalová.

Inkubační doba žloutenky je podle údajů lékařů 15 až 50 dní, takže pokud bude provedeno očkování včas, dá se případnému onemocnění předejít.

ZP 211 je největší zaměstnanecká zdravotní pojišťovna s celorepublikovou působností, která se stará o zajištění kvalitní zdravotní péče 1,25 milionu občanů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…