ZP MV ČR zvýšila loni výdaje na zdravotní péči o 6 procent

30.04.2016 14:56

O téměř šest procent zvýšila loni největší zaměstnanecká Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR) výdaje na zdravotní služby pro své klienty. Zatímco v roce 2014 uhradila za léčení a další zdravotnické služby 25,9 mld. Kč, v roce 2015 už to bylo 27,4 mld. Kč.

ZP MV ČR zvýšila loni výdaje na zdravotní péči o 6 procent
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

Vyplývá to z výroční zprávy ZP MV ČR, kterou v úterý 26. dubna schválila správní rada pojišťovny. „Je potěšující, že ZP MV ČR si zachovala vyrovnané hospodaření i při tak vysokém růstu výdajů na zdravotní služby svých klientů a že nevykazuje žádné závazky po lhůtě splatnosti, tedy, že platí všem zdravotnickým zařízením včas,“ okomentoval výsledek hospodaření generální ředitel ZP MV ČR David Kostka.

Podle něj platební spolehlivost ZP MV ČR byla jedním z rozhodujících ukazatelů pro získání titulu Zdravotní pojišťovna roku 2015.  ZP MV ČR v roce 2015 zvýšila rovněž výdaje, určené na preventivní programy pro pojištěnce. Zatímco v roce 2014 na prevenci vydala něco přes 107, 6 milionů korun, loni to bylo už 120,8 milionu Kč. Růst je tedy více než dvanáctiprocentní.

Naopak na vlastní provoz čerpala ZP MV ČR jen 90,3 % plánu. „V rámci úsporného režimu pojišťovna opětovně nevyužila možnost vyšší tvorby provozního fondu a 36,5 milionu Kč ponechala ve prospěch úhrady léčení svých pojištěnců,“ zdůraznil generální ředitel ZP MV ČR David Kostka.

I v loňském roce pokračoval dlouhodobý trend v růstu počtu klientů ZP MV ČR. Loni se k pojišťovně přihlásilo více než 34 200 nových klientů, takže v současné době má více než 1,28 milionu klientů. Pojišťovna si tak posílila pozici lídra mezi zaměstnaneckými zdravotními pojišťovnami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…