ZZS JMK: Silvestr 2014 aktuálně

01.01.2015 18:40

ZZS během silvestrovských oslav realizovala (18:00 -6:00) celkem 153 výjezdů.

ZZS JMK: Silvestr 2014 aktuálně
Foto: tan
Popisek: Záchranná akce, ilustrační foto

V 7 případech jsme ošetřovali zraněné po manipulaci s pyrotechnikou. 5 osob utrpělo lehčí poranění zejména v oblasti rukou. V jednom případě šlo o  zranění dítěte, které utrpělo také povrchové poranění ruky. Závažné poranění ruky se ztrátou článků prstů utrpěl na Znojemsku mladý muž. Kromě poranění od pyrotechniky jsme vyjížděli k 50 úrazům, na vznik většiny z nich měl vliv alkohol. U 12 případů šlo o úraz, který byl způsoben napadením. Jako každý rok byl hlavním důvodem problémů alkohol. Jen po půlnoci byl jediným důvodem výjezdu u 12 pacientů stav závažné opilosti. Za noc jsme v Brně vyjížděli ke dvěma případům pádu osoby z okna. V jednom případě šlo o mladistvého, který utrpěl poranění končetiny a otřes mozku, druhý muž nejevil kromě opilosti žádné známky závažných zranění.

Pro srovnání lze uvést data za stejné období z minulých let  - 2011 (132 akcí), 2012 (141 akcí), 2013 (183). Narozdíl od minulých let nedošlo v Jihomoravském kraji k žádné těžké dopravní nehodě.

ZZS JMK na tuto službu výrazně posílila personálním zajištění zdravotní péče v kraji. Během noční služby byly přidány 3 výjezdové prostředky typu RZP, v jednom případě byl změn výjezdový prostředek z RZP na RLP a v Brně byl jeden lékařský tým dislokován do centra města. Operátorační středisko posílilo noční službu o tři operátorky navíc oproti běžnému stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…