ZZS MSK: Pády z výšky na Opavsku

21.06.2014 21:37

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v sobotu 21.6. v poledne u dvou pádů na Opavsku, při nichž došlo k vážnému zranění. Obě události byly přitom operátorům záchranné služby nahlášeny na tísňových linkách prakticky současně.

ZZS MSK: Pády z výšky na Opavsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

První z případů se odehrál poblíž Hradce nad Moravicí. Dvanáctiletá dívka spadla při jízdě z kopce z koně, který se měl splašit. Po události byla krátce v bezvědomí, se záchranáři však již později komunikovala. Pomoc jí přivolala kamarádka. Pacientka utrpěla vícečetná poranění hlavy. Odbornou péči na místě dívce poskytovaly opavské posádky rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci. Následně byla sanitním vozidlem transportována na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.      

Souběžně byli záchranáři voláni také k jinému úrazu, a to jen do několik kilometrů vzdáleného Vítkova-Podhradí. Při pohybu v terénu tam sjela či spadla ze skály, z výšky asi šesti metrů, třiadvacetiletá žena. Přivodila si tak poranění v oblasti hlavy a zad, vyloučit nebylo možno ani poranění páteře. U pacientky zasahovali letečtí záchranáři a skupina RZP z Vítkova. Poskytli ji kompletní přednemocniční neodkladnou péči a připravili k transportu do zdravotnického zařízení. Vrtulník LZS pacientku poté přepravil do ostravské Fakultní nemocnice. Předána byla do péče týmu urgentního příjmu.

 PhDr. Lukáš Humpl
Tiskový mluvčí ZZS MSK

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…