ZZS MSK: Pády z výšky v Ostravě

05.06.2014 8:00

Posádky záchranné služby zasahovaly v průběhu středečního (4.6.) odpoledne u několika pádů osob z výšky, které se odehrály v Ostravě.

ZZS MSK: Pády z výšky v Ostravě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Po čtrnácté hodině vyjížděla posádka RLP k muži ve věku pětačtyřiceti let, který spadl z okna domu, z výšky okolo tří metrů. Zraněný byl při vědomí a po prvotním ošetřením záchranáři musel být přepraven do péče zdravotníků FN Ostrava-Poruba.

Před půl šestou byli záchranáři voláni k devětačtyřicetileté ženě, podle prvotního hlášení na tísňovou linku měla spadnout z prvního či druhého patra domu.

S posádkou zdravotnické záchranné služby komunikovala, utrpěla poranění hlavy a dolní končetiny. Na místě události byla ošetřena zasahujícími záchranáři a předána týmu urgentního příjmu ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Jen o deset minut později převzali operátoři ZZS telefonát a informaci o pádu dítěte v Ostravě-Svinově. Tříletý chlapec spadl z prolézačky, z výšky přibližně dvou metrů. Se středně těžkým poraněním hlavy byl nejprve ošetřen v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté transportován k další léčbě, i v tomto případě do ostravské fakultní nemocnice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…