ZZS MSK: Úterní série nehod cyklistů

11.06.2014 11:21

Zdravotničtí záchranáři a lékaři ZZS MSK museli v úterý ošetřovat hned sedm zraněných cyklistů. U jednoho z případů musel dokonce zasahovat i vrtulník letecké záchranné služby. Všechny události se přitom staly v odpoledních hodinách. První byla nahlášena krátce po třinácté hodině, dalších šest pak v rozmezí dvou a půl hodiny, a to mezi půl pátou a devatenáctou hodinou.

ZZS MSK: Úterní série nehod cyklistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Nejdříve havarovala šestapadesátiletá žena v Krnově, která se střetla s osobním vozidlem. Utrpěla jen lehčí zranění, s nímž byla po ošetření posádkou

K dalšímu, sedmnáctiletému mladíkovi, spěchali záchranáři v Třinci. Při pádu na bicyklu si přivodil středně těžké poranění horní a dolní končetiny.

Následovala velmi vážná nehody cyklistky u Oder na Novojičínsku, o níž jsme již informovali. Po události byla v bezvědomí a ohrožení života. Zasahovaly u ní pozemní posádky a také letečtí záchranáři. S poraněním hlavy a mozku byla předána do péče Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Před šestou hodinou zasahovali záchranáři u cyklisty ve Frenštátu pod Radhoštěm. Muž na jízdním kole naboural do dopravní značky, přičemž jevil známky opilosti. Jednačtyřicetiletého cyklistu, který měl jen minimální zranění a odmítl další ošetření, si převzala policie.

Dalším pacientem v sérii se stalo čtyřleté dítě, které v cyklo sedačce spadlo i s kolem, jež bylo zaparkováno ve stojanu. S poraněním horní končetiny byl chlapec nejprve ošetřen a pak posádkou transportován do nemocnice v Bohumíně.

Následoval jednatřicetiletý muž, jenž při jízdě na kole z kopce nezvládl řízení a naboural hlavou do zábradlí. Se středně těžkým poraněním jej ošetřovala posádka RZP Český Těšín, která pacienta předala do další péče na chirurgické ambulanci v Třinci.

V devatenáct hodin pak záchranáři převzali výzvu k zásahu u dvaapadesátiletého muže, který v Mořkově na Novojičínsku narazil při jízdě do cedule. Přivodil si poranění horní a dolní končetiny, naštěstí jen lehkého charakteru. I jemu však posádka ZZS musela poskytnout odbornou první pomoc a poté jej přepravit do zdravotnického zařízení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…