ZZS MSK: Záchranáři ošetřovali opařené dítě

20.02.2014 9:02

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly ve středu 19.2. u vážně zraněného dítěte na Opavsku. Operátoři ZZS převzali krátce před šestnáctou hodinou tísňové volání na lince 155. Nahlášeno bylo opaření dítěte v jedné z obcí poblíž Hlučína. Na místo vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci a lékařská skupina rendez-vous. Povolán byl následně také vrtulník LZS z Ostravy.

ZZS MSK: Záchranáři ošetřovali opařené dítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Chlapeček ve věku necelých dvou let se polil vroucí vodou z varné konvice. Utrpěl při tom závažné popáleniny v oblasti obličeje, krku a hrudníku. Zasahující lékařka stanovila opařenou plochu na více než 20% tělního povrchu. Posádky ZZS ihned zahájily poskytování přednemocniční neodkladné péče – ošetřily zasažené části těla, zajistily žilní vstup a zahájily podávání potřebných léků. Stav dítěte vyžadoval šetrnou přepravu na specializované pracoviště popáleninového centra. K misi proto vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Jeho posádka si převzala dítě na palubu stroje a zajistila jeho rychlý transport do fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

PhDr. Lukáš Humpl
Tiskový mluvčí ZZS MSK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…