ZZS MSK: Záchranáři ošetřovali vážně zraněného muže v Ostravě

24.01.2014 8:40

Zdravotnická záchranná služba zasahovala ve čtvrtek 23.1. u vážně zraněného muže. Půl hodiny po poledni byl na tísňovou linku 155 nahlášen úraz pracovníka v jednom z průmyslových podniků v Ostravě. Podle prvotně sdělených informací došlo k zavalení muže teleskopickým manipulátorem. Na místo události ihned vyjela posádka rychlé zdravotnické a lékařské pomoci.

ZZS MSK: Záchranáři ošetřovali vážně zraněného muže v Ostravě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Dvaačtyřicetiletého muže se zpod stroje podařilo vyprostit po několika minutách. V okamžiku příjezdu záchranářů nejevil žádné známky života. Základní první pomoc postiženému poskytovali přítomní hasiči. Posádky ZZS si muže převzaly do své péče a zahájily kompletní resuscitační péči. Po přibližně patnácti minutách, kdy byla prováděna nepřímá srdeční masáž a podávány léky, se záchranářům podařilo obnovit krevní oběh. Muž byl zajištěn v rámci přednemocniční neodkladné péče a připraven k transportu do zdravotnického zařízení. Utrpěl vícečetná a vážná poranění v oblasti hrudníku, břicha, vyloučit nebylo možno ani poranění páteře.

Během nakládání pacienta do sanitního vozu došlo k opětovné srdeční zástavě a posádky musely znovu zahájit resuscitaci. I v tomto případě se podařilo činnost pacientova srdce obnovit a mohl být přepraven do ostravské Fakultní nemocnice. V kritickém stavu byl předán do péče týmu oddělení urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl
Tiskový mluvčí ZZS MSK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…