ZZS MSK: Záchranáři resuscitovali cyklistu na Opavsku

10.05.2014 9:04

Posádky ZZS MSK zasahovaly v pátek 9.5. odpoledne u cyklisty se selháním základních životních funkcí na Opavsku.

ZZS MSK: Záchranáři resuscitovali cyklistu na Opavsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Operátoři záchranné služby převzali hlášení o události před půl pátou na tísňové lince. Z prvotních informací nebylo zřejmé, zda se jedná o dopravní nehodu nebo jinou situaci. Na místo byla ihned vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Vítkova a k zásahu vzlétl i vrtulník LZS z Ostravy.

Šestašedesátiletý pacient byl nalezen ležící u jízdního kola na lesní cestě, a to poblíž obce Staré Oldřůvky. Základní první pomoc postiženému, jenž nejevil žádné známky života, poskytoval pod vedením operátorů ZZS muž který v lese pracoval. V nepřímé srdeční masáži pokračoval až do příjezdu prvních záchranářů. Ti byli u pacienta během deseti minut od nahlášeni události.

Posádky ZZS pokračovaly v pokusech o záchranu tzv. rozšířenou resuscitací, za použití přístrojové techniky a léků. K pozemní posádce se po chvíli přidali také letečtí záchranáři. Ani po několika desítkách minut se však nepodařilo obnovit srdeční činnost postiženého a lékaři museli nakonec konstatovat smrt muže.

Záchranáři při prvotním vyšetření zjistili na těle pacienta jen drobná vnější poranění. Zda bylo příčinou smrti muže trauma a pád z jízdního kola, nebo interní příčiny, zodpoví až lékařem nařízená  

pitva.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…