ZZS MSK: Záchranáři resuscitovali utonulého muže na Opavsku

25.04.2014 8:40

Posádky ZZS MSK zasahovaly ve čtvrtek 24.4. odpoledne u utonulého muže na Opavsku.

ZZS MSK: Záchranáři resuscitovali utonulého muže na Opavsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Informaci o události převzali operátoři zdravotnické záchranné služby v patnáct hodin z obce Štěpánkovice, části Svoboda. Podle hlášení na tísňovou linku byl postižený nalezen na zahradě, ležící hlavou v nádrži na vodu. Na pomoc ihned vyjela posádka rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci, obě z opavských výjezdových stanovišť.

Po vytažení nejevil šestapadesátiletý muž známky života. Laičtí zachránci přítomni na místě proto za instruování operátorkou ZZS zahájili základní resuscitaci. Péči o pacienta si následně převzali profesionální záchranáři. Pokračovali v započatých pokusech, a to za použití medicínské techniky a léků. Použili přístroj, jež zajišťuje nepřímou srdeční masáž. Lékařka provedla intubaci dýchacích cest a připojení k přístrojem řízené ventilaci. Po dvaceti minutách se týmům záchranářů podařilo obnovit činnost pacientova srdce. 

Stav muže však zůstával kritický. Posádky ZZS následně zajistily jeho transport do zdravotnického zařízení. Byl předán do péče anesteziologicko-resuscitačního oddělení Slezské nemocnice v Opavě.

Příčinu události šetří policie, lékařka záchranné služby nevyloučila možnost srdečního selhání s následným pádem do nádoby s vodou a tonutím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…