Za areál budov na náměstí Republiky bude ÚZSVM požadovat minimálně 790 milionů

17.08.2015 9:23

Veřejná dražba administrativně komerčních objektů ve vysoce atraktivní lokalitě náměstí Republiky v centru Prahy se uskuteční 30. září 2015. Minimální nabídková cena za tento lukrativní areál budov stojících naproti Obecnímu domu činí 790 milionů korun.

Za areál budov na náměstí Republiky bude ÚZSVM požadovat minimálně 790 milionů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Dražba je nejtransparentnější způsob prodeje majetku, striktně upravený zákonem o veřejných dražbách. Očekáváme, že výsledná cena bude při kontaktním způsobu podávání nabídek výrazně vyšší,“ uvedla generální ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) Kateřina Arajmu. Cílem je nejvyšší možný výnos z prodeje, který bude příjmem státního rozpočtu.

Dražba proběhne v přímo v prodávaném areálu, konkrétně ve velké zasedací místnosti v 1. patře budovy na náměstí Republiky. Začátek je plánován na 11,00 hodin. Dražební vyhláška byla zveřejněna 17. srpna 2015 na centrální adrese.

Pro zajištění úspěchu prodeje spustil ÚZSVM v minulých měsících rozsáhlou informační kampaň s cílem oslovit co nejvíce tuzemských i zahraničních zájemců. Na webových stránkách uveřejnil informativní materiál, který současně rozeslal více než 50 developerským a investičním společnostem z celého světa.

Ke spolupráci přizval ÚZSVM i Ministerstvo zahraničních věcí, aby prostřednictvím zastupitelských úřadů České republiky informovalo o záměru v zahraničí. O propagaci prostřednictvím svých zahraničních zastoupení byla požádána také agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu se rovněž obrátila svým dopisem na představitele 74 zastupitelských úřadů cizích států sídlících v Praze se žádostí o podporu při propagaci u potencionálních klientů v jejich zemích.

V prostorách bývalého barokního kláštera sídlilo regionální pracoviště ÚZSVM pro Střední Čechy, které se v loňském roce v rámci úsporných opatření přemístilo do budovy Ústředí ÚZSVM na Rašínově nábřeží v Praze 2. Nemovitosti se tak staly pro stát a výkon veřejné správy nepotřebné, a proto jsou nabízeny ve veřejné dražbě.

Vstupné do dražební místnosti pro veřejnost je z kapacitních důvodů stanoveno na 100 Kč.

Detailní informace o prodeji areálu náměstí Republiky, včetně dražební vyhlášky a znaleckého posudku, jsou zveřejněny na webových stránkách ÚZSVM  http://www.uzsvm.cz/namesti-republiky-2227-0-85 a průběžně jsou aktualizovány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…