Za kým se vydal Klasáček do Ústí nad Labem?

07.11.2016 16:59

V rámci podzimní soutěže „Střihněte si naše výhry“ si Klasáček udělal výlet do Ústí nad Labem za paní Ivanou Vavřinovou, která se stala šťastným výhercem týdne.

Za kým se vydal Klasáček do Ústí nad Labem?
Foto: Státní zemědělský intervenční fond
Popisek: Klasáček

Klasáček naděluje rád, a tak paní Ivana dostala v neděli 6. listopadu kuchyňské spotřebiče podle vlastního výběru v hodnotě 5 000 korun. Plně si je zasloužila, protože při nákupech vybírá pro sebe i své blízké kvalitní výrobky s příslušnými logy.

Pokud to myslíte se svým zdravím vážně, jistě si dáváte záležet na svém jídelníčku i na tom, čím se stravují vaši blízcí. Ne nadarmo se říká „Jsi tím, co jíš.“ Je lepší dát svému organizmu čerstvé vitaminy, bílkoviny a živiny, než tolik nepopulární „éčka“, zbytečné cukry či tuky. Ne každý výrobek se může pyšnit značkou kvality. Jistě nesáhnete vedle, pokud vyberete Klasu, Regionální potravinu, výrobky s Chráněným označením (ZTS, CHZO, CHOP), BIO Produkt ekologického zemědělství či Evropské značení ekologické produkce. Všechna tato loga vám mohou vysloužit stejnou výhru jako paní Ivaně, pokud je nalepíte na herní kartu s třiceti volnými políčky. Kartu i instrukce, jak postupovat a kam ji zaslat, najdete na webovém portálu akademiekvality.cz.

Zapojíte-li se do soutěže, budete nejen dobře jíst, ale máte šanci na již zmíněnou týdenní výhru a dále na některou z hlavních výher.

Zajímají vás hlavní výhry? Jsou to:

  • 5x jízdní kolo Author s brašnou nebo košem na nákup kvalitních potravin
  • 2x kuchyňský robot Eta v hodnotě 10 000 Kč
  • 2x poukaz na nákup elektrospotřebičů dle vlastního výběru za 10 000 Kč
  • 1x poukaz na prodloužený rodinný víkendový pobyt na farmě rodiny Němcovy

Šanci soutěžit a vyhrát máte až do 1. ledna 2017.

O značce „Klasa“

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1 027 produktů od 217 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.

O značce „Regionální potravina“

Již sedmým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Projekt má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Spotřebitelé mohou zatím vybírat z celkem 557 oceněných produktů. Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje. Více informací na www.regionalnipotravina.cz.

O značce „BIO Produkt ekologického zemědělství“

Zeleno-bílý grafický znak pro biopotraviny, nazývaný díky proužkům „biozebra“, je doplněný nápisem „Produkt ekologického zemědělství“. V naší zemi slouží jako ochranná známka pro označení biopotravin a bioproduktů. Jedná se sice o české národní logo, ovšem tímto znakem nemusí být označeny jenom potraviny s původem v naší zemi. Logo pro ekologickou produkci (BIO) označuje produkty původem z ekologických farem, které při rostlinné produkci nepoužívají chemické pesticidy, minerální dusíkatá hnojiva a zároveň byly vypěstovány způsobem šetrným k životnímu prostředí.  V živočišné produkci farmy zohledňují životní potřeby chovaných hospodářských zvířat a zajišťují jim nadstandardní podmínky.

O značce „Evropské značení ekologické produkce“

Evropské logo „Bio list pro ekologickou produkci“ je na rozdíl od předchozí „biozebry“ značení nadnárodní. Musí ji mít na svém obale každý produkt, který nese ve svém názvu slovní označení odkazující na ekologický způsob produkce (BIO, EKO, ORGANIC) a zároveň musí být kromě loga uveden i kód kontrolní organizace, která zkontrolovala plnění pravidel, a země původu zemědělských surovin. U biopotravin s původem mimo naši zemi je předchozí označení „biozebra“ povinné pouze v tom případě, kdy byla biopotravina certifikována některou z českých kontrolních organizací. Na dovezených biopotravinách tedy v určitých případech být nemusí.

O značce „Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP)“

Jedná se o značení Evropské unie. Funguje už téměř 25 let. Důvodem vzniku byla mj. i ochrana produktů před jejich paděláním. Týká se to následujících značek:

• Zaručené tradiční speciality (ZTS)
• Chráněné označením původu (CHOP)
• Chráněné zeměpisné označení (CHZO)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…