Za úspěšnou sezonou se spolu s kastelány ohlédl na Sychrově i ministr Herman

13.12.2016 9:51

Letošní sezonu, která bude zatím nejúspěšnější v historii samostatné České republiky, zhodnotil spolu s kastelány památkových objektů ve správě Národního památkového ústavu na jejich výročním zasedání i ministr kultury Daniel Herman.

Za úspěšnou sezonou se spolu s kastelány ohlédl na Sychrově i ministr Herman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Pravidelnou bilanční poradu, jež se tentokrát konala na Sychrově, zahájila generální ředitelka NPÚ Naďa Goryczková.

Kromě vysoké návštěvnosti, s níž souvisí i růst výnosů, vyzdvihla též Lucemburský rok spojený s výročím narození Karla IV. a pestrost programů na památkách. „V současné době vrcholí na hradech a zámcích adventní program, který je velice atraktivní pro širokou veřejnost. Královský advent tak bude symbolickým vyvrcholením sezony, za niž musíme kastelánům i návštěvníkům poděkovat,“ uvedla Goryczková, k jejímž slovům se poté připojil i ministr kultury Daniel Herman.

„Chtěl bych vám dnes osobně poblahopřát ke skutečně mimořádné sezoně. Vážím si vaší nelehké a prospěšné práce a věřte, že jako ministr kultury za vámi stojím,“ prohlásil Herman, jenž zavzpomínal na dobu, kdy působil jako průvodce. „Památkářské prostředí je mi velice blízké a s láskou vzpomínám na dobu, kdy jsem sám dělal svého času průvodce na zámku Hluboká,“ řekl.

Na výročním zasedání na Sychrově kasteláni bilancovali i plánovali. „Národní památkový ústav je dynamickou institucí, která myslí na budoucnost našeho kulturního dědictví, které chceme nejen obnovovat, ale vracet mu i život. Jsem přesvědčena, že máme šanci uspět, neboť Národní památkový ústav má patřičné znalosti i zkušenosti,“ zdůraznila na výročním setkání generální ředitelka NPÚ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec