Zabavili jsme přes 600 rakví, hlásí finanční úřad

29.11.2015 13:43

Zásobu rakví za více než půl milionu korun sepsali v rámci mobiliární exekuce zaměstnanci Územního pracoviště v Kyjově.

Zabavili jsme přes 600 rakví, hlásí finanční úřad
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Finanční úřad, ilustrační foto

U daňového dlužníka, který je prodejcem nábytku a rakví, byly při exekuci sepsány zásoby v celkové hodnotě cca 3 miliony korun. Do soupisu byl zahrnut čalouněný nábytek, obývací stěny, komody, postele a také rakve.

Sepsáno bylo 179 spodních dílů rakví a 459 vík rakví. Dle vyjádření dlužníka jsou spodní díly rakví používány opakovaně, z tohoto důvodu je v zásobách rozdílný počet spodních a vrchních dílů. 

„Zatímco nábytek je předmětem exekucí poměrně často, rakve, a to pochopitelně nové, bez nebožtíků, sepisovali naši exekutoři úplně poprvé,“ objasnil David Stančík, tiskový mluvčí Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj.

Pokud dlužník své závazky vůči státu ani nyní dodatečně neuhradí, budou všechny zabavené věci prodány co nejdříve v dražbě.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…