Žáci ze školy na Jarově ozdobili květinami Ples v Opeře

10.02.2014 13:34

Kdepak profesionálové z renomovaného zahradnictví – honosnou květinovou výzdobu Plesu v Opeře letos připravili žáci ze Střední odborné školy stavební a zahradnické!

Žáci ze školy na Jarově ozdobili květinami Ples v Opeře
Foto: Archiv
Popisek: Státní opera Praha

11. ročník jedné z nejprestižnějších společenských událostí v ČR a vrchol plesové sezóny tak měl netradiční kulisu a svěží vizáž díky šikovným rukám mladých floristů.

„Aranžmá jsme vyladili s ohledem na téma letošního Plesu v Opeře, pohráli jsme si tedy s motivy Strausse, valčíku, opery a růže,“ vysvětluje ředitel SOŠ stavební a zahradnické Miloslav Janeček. „Celou budovu Státní opery jsme vyzdobili bílými růžemi, starými notovými partiturami a skleněnými vázami. Musím žáky pochválit, odvedli dobrou práci. Čistota růže a elegance notové osnovy krásně podtrhly romantickou atmosféru plesu.“

Na celé akci spolupracovalo deset žáků z 2. a 3. ročníku oboru floristika pod vedením pěti mistrů. Celý tým musel přijmout odpovědnost a vyrovnat se s nezanedbatelnou nervozitou, protože výzdobu samozřejmě nebylo možné připravit v předstihu. Aby květiny nezvadly, muselo aranžování proběhnout až v den konání plesu. Práce trvala zhruba tři hodiny.

Střední odborná škola stavební a zahradnická je unikátní školou, a to v mnoha směrech. Velice nezvyklé se zdá být už samo spojení dvou na první pohled nesourodých zaměření – stavebního a zahradnického. Z tohoto spojení se však v průběhu let vyvinula symbióza, která umožňuje pedagogům vést žáky k vnímání a vytváření všeho krásného, co nás obklopuje, ať už to jsou  různorodé stavební prvky či živá zeleň.

Vysoká úroveň vzdělávání na Střední odborné škole stavební a zahradnické vychází ze stabilního a zkušeného pedagogického sboru, moderního zázemí pro všechny vyučované obory a dlouhodobé spolupráce s odbornou sférou. Jedna z největších pražských škol se může pyšnit komplexní nabídkou řemeslného vzdělávání. Přihlášku ke studiu pro školní rok 2014/2015 lze podat nejpozději do 15. března 2014 (více na www.skolajarov.cz).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…