Začínající včelaře podpoří Pardubický kraj 600 tisíci korunami

03.04.2015 12:01

Začínající včelaři a včelařky dostanou i letos finanční příspěvek od Pardubického kraje. Rozdělení prostředků z grantového programu s názvem Podpora začínajícím včelařům v Pardubickém kraji pro rok 2015 schválila ve čtvrtek Rada Pardubického kraje.

Začínající včelaře podpoří Pardubický kraj 600 tisíci korunami
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Pardubický kraj podpoří včelaře.

„O grantový program na podporu začínajících včelařů je v Pardubickém kraji velký zájem. Zatímco v loňském roce jsme z rozpočtu Pardubického kraje vyčlenili 480 tisíc korun, v letošním roce je to dokonce 600 tisíc korun. Hlavním cílem tohoto grantového programu je rozšíření včelařské základny, zvýšení počtu včelstev na území našeho regionu a tím i zlepšení opylovací služby včelstev na kulturních či planě rostoucích rostlinách,“ vysvětlil krajský radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

V roce 2015    požádalo o grant 91 žadatelů.  Rada rozhodla podpořit prvních 50 došlých žádostí dle pořadí, v jakém byly doručeny. Grant bude poskytnut jednotlivým příjemcům po předložení vyúčtování skutečně vynaložených finančních prostředků, maximálně však ve výši 12 tisíc korun.

Nejvíce žádostí bylo z okresu Ústí nad Orlicí – 29, z okresu Pardubice 25, okresu Chrudim 21 a okresu Svitav 16. O grant požádalo 73 mužů a 18 žen. Nejmladšímu žadateli bylo v době podání žádosti 18 let, nejstaršímu 76 let.   

Podat žádost do grantového programu je pro žadatele velmi jednoduché – žadatelé žádají o grant sami za svou osobu, vlastní žádost má rozsah jedné strany A4. Po přiznání grantu podávají žadatelé jednoduché vyúčtování grantu a kopie dokladů na zakoupené úly, včelstva a pomůcky pro včelaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…