Zájem cizinců o pilotní kurzy na malé vrtulníky v Česku nestále roste

13.10.2013 12:51

Čeští vrtulníkoví piloti a pilotní školy jsou považovány ve světě mezi absolutní špičku. O tom svědčí i fakt, že stále více cizinců se chce v České republice naučit umění bezpečného ovládání vrtulníků a neváhá co Česka cestovat ani z Indie nebo Ruska. V posledních třech letech tento zájem vzrostl o celých 29 procent, a proto již není výjimkou, že počty lidí, kteří vedle řidičského průkazu vlastní i průkaz pilotní, neustále rostou.

Zájem cizinců o pilotní kurzy na malé vrtulníky v Česku nestále roste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Letiště Václava Havla, ilustrační foto

„V současné době zaznamenáváme výrazný nárůst v poptávce po individuálních kurzech letecké školy především ze zahraničí díky skvělé pověsti českých pilotů a velmi dostupné ceně,“ popisuje současný trend provozovatel letecké školy LION Helicopters Jan Krčil. „Pilotní výcvik provádíme jako jediní v České republice na malém a bezpečném vrtulníku typu Guimbal Cabri G2. Samotný výcvik je rozdělen jak na teoretickou část, v níž se budoucí piloti seznamují s konstrukcí vrtulníku, leteckými předpisy, nebo s navigací při letu, tak na praktickou část,“ vysvětluje ředitel letecké školy Krčil.

Vlastnit pilotní průkaz se stává novodobým trendem

Podnětů k pilotování vrtulníku existuje celá řada, díky čemuž zájem o letecký výcvik neustále narůstá. Nejenže se jedná o novodobý trend, ale letecký výcvik nabízí komplexní výuku k získání kvalifikace jak pro soukromé létání, tak pro budoucí profesionály, nebo může sloužit k naplnění snu z dětství stát se pilotem. Navíc ceny malých vrtulníků se pohybují již kolem sedmi milionů korun, což se pro mnohé lidi stalo dostupným dopravním prostředkem.

 „Vrtulníkové létání již patří mezi velmi bezpečný způsob dopravy. Maximální bezpečnost zajišťuje rotor s obrovskou setrvačností i speciálně navržená konstrukce vrtulníku. Díky jeho úžasné stabilitě si pilot velice brzy osvojí základní návyky potřebné pro řízení vrtulníku, čímž se zkracuje doba výcviku,“ dodává Krčil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…