Zájem o pronájem prostor v metru stoupá. DPP zvyšuje výnosy z pronájmu

15.08.2018 17:12

Dopravnímu podniku hl. m. Prahy (DPP) se daří kontinuálně zvyšovat výnosy z pronájmu prostor v pražském metru sloužících k podnikání. Vyplývá to z porovnání nárůstu nájemného v rámci poptávkových řízení konaných v roce 2017 a v první polovině roku 2018.

Zájem o pronájem prostor v metru stoupá. DPP zvyšuje výnosy z pronájmu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Výsledky porovnání výnosů z pronájmu prostor v metru jsou nad očekávání – v roce 2017 činil nárůst u soutěžených prostor 46,3 % a za prvních 6 měsíců letošního roku dokonce o 174,8 %. Tím dojde k navýšení ročního nájemného jen u těchto prostor o částku v součtu 12 mil. Kč. „Je výbornou zprávou, že se výnosy z pronájmu prostor v metru stále zvyšují a zájem o pronájem prostor v metru k podnikání stoupá. DPP se tak snaží získat i jiné zdroje příjmu než z jízdného. V tomto trendu hodláme pokračovat,“ říká Peter Hlaváč, ekonomický ředitel a člen dozorčí rady DPP.

Největší nárůst zaznamenaly výnosy z pronájmů ve stanicích metra Černý Most, Malostranská a Letňany. Letos pomohla k vyššímu zájmu o pronájem prostor pro komerční využití nabídka lukrativních prostor, u kterých končil předchozí nájemní vztah.

„Do konce letošního roku budeme soutěžit další lokality a očekáváme obdobný úspěch,“ říká Petra Charvátová, vedoucí odboru Nemovitý majetek.

Dopravní podnik pronajímá prostory určené pro komerční využití především v objektech stanic metra, ale i v dalších objektech ve svém vlastnictví. Zájemci o pronájem některého z nabízených prostor se musí zúčastnit  poptávkového řízení na výběr nájemce prostoru sloužícího k podnikání a nabídnout nejvýhodnější cenu nájemného.

Více informací naleznete také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…