Zájem úředníků o semináře k novému soukromému právu předčil očekávání

13.05.2015 11:20

Ministerstvo spravedlnosti od září loňského roku vzdělává úředníky státní správy a samosprávy v oblasti nového soukromého práva a doprovodné legislativy.

Zájem úředníků o semináře k novému soukromému právu předčil očekávání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Projekt, který byl záměrně zahájen až po účinnosti nového občanského zákoníku a dalších souvisejících předpisů, tedy v době, kdy se již úředníci setkávali s praktickými problémy a nejasnostmi při aplikaci nové právní úpravy, měl původně skončit letos v červnu. Pro velký zájem ale potrvá až do listopadu.

„Úřady si školení oblíbily a poptávka po něm je opravdu vysoká. Naši lektoři nejenomže seznamují úředníky s obsahem nových soukromoprávních předpisů včetně problematických pasáží, ale probírají s nimi i konkrétní nejasnosti, na něž zaměstnanci úřadů při své každodenní praxi narážejí. I to je zřejmě jeden z důvodů úspěchu našeho projektu. Proto jsme rádi, že se nám jeho trvání podařilo prodloužit o pět měsíců,“ shrnuje manažerka projektu vzdělávání úředníků Renáta Skotnicová.
 
V současné době jsou v rámci projektu, který je z podstatné části financován Evropskou unií z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, školeni zaměstnanci jednotlivých ministerstev. Na začátku dubna proběhl seminář na Ministerstvu obrany, kterého se zúčastnilo více než 250 zaměstnanců.  Během května budou proškoleni zaměstnanci ministerstev průmyslu a obchodu, zdravotnictví, kultury a financí. V červnu lektoři zamíří na ministerstva pro místní rozvoj, práce a sociálních věcí a životního prostředí.

Celkem bude v souvislosti s rekodifikací soukromého práva proškoleno během trvání projektu přes 4 tisíce zaměstnanců státní správy a samosprávy. Dosud lektoři navštívili desítky úřadů státní správy a samosprávy po celé České republice, mezi ně patří katastrální úřady, Česká správa sociálního zabezpečení, úřady práce, celní úřady, územní pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, Vězeňská služba, Vojenský technický ústav, krajské úřady a úřady obci s rozšířenou působností.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…