Zájemci o studium si na fakultě biomedicínského inženýrství prohlédnou sanitku i umělého pacienta

17.02.2017 7:32

Dne 17. února 2017 otevře Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT (FBMI) zájemcům o studium své výukové prostory a špičkové laboratoře. V 11.00 hodin bude akce zahájena prezentací o studiu na FBMI ve vestibulu fakulty (nám. Sítná 3105, Kladno), kde jednotlivé studijní obory představí studenti a podělí se o své vlastní zkušenosti se studiem.

Zájemci o studium si na fakultě biomedicínského inženýrství prohlédnou sanitku i umělého pacienta
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Poté, podle hesla „škola hrou“, si zájemci mohou tak trochu vyzkoušet, jak se na FBMI studuje, včetně získávání „zápočtů“. Na Den otevřených dveří byly připraveny speciální úkoly v učebnách a laboratořích, za které mohou studenti získat zápočty. Tyto zápočty budou zapisovány zájemcům do takzvaného Indexu prenatálního studenta FBMI ČVUT a na konci za své úsilí získají všichni malý dárek.  

Zájemci se mohou při zdolávání úkolů ponořit do tajů robotiky, seznámit se s Laboratoří jednotky intenzivní péče a s velmi sofistikovaným umělým pacientem, uvidí například laboratoře optiky. V druhé budově fakulty, kam je zdarma převeze autobus, si mohou prohlédnout fakultní záchranku včetně přístrojového vybavení, specializovanou učebnu fyzioterapie nebo nově otevřenou Laboratoř biochemie a klinické biochemie, která bude sloužit zejména budoucím zdravotním laborantům.

„Touto hravou formou chceme potenciálním studentům představit možnosti našeho přístrojového vybavení a ukázat, jak zajímavé je studium na naší fakultě,“ dodává Mgr. Zdeněk Hon, Ph.D., proděkan pro studium a pedagogickou činnost.

Více o akci, studijních programech a Fakultě biomedicínského inženýrství naleznete na stránkách http://fbmi.cvut.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…