Zajímají vás podrobné údaje z důchodové oblasti? Najdete je ve statistické ročence ČSSZ za loňský rok

20.08.2016 18:41

Statistická ročenka České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) za rok 2015 přináší podrobný pohled na oblast důchodového pojištění, jednu z hlavních činností instituce. Elektronická verze ročenky je již nyní na webových stránkách ČSSZ. Obsahově navazuje na předchozí ročníky.

Zajímají vás podrobné údaje z důchodové oblasti? Najdete je ve statistické ročence ČSSZ za loňský rok
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Publikace má pět hlavních tabulkových částí. Například v kapitole o vyplácených důchodech jsou uvedeny informace o tom, kolik bylo k 31. 12. 2015 vypláceno důchodů, jakého druhu, komu a v jaké kombinaci. Soubor vyplácených důchodů je též popsán v členění podle krajů, průměrné výše, průměrného věku důchodce a podle druhu důchodu. Sestavy zároveň ilustrují zastoupení žen a mužů.

Informace o invaliditě rozšiřují údaje o přiznaných a vyplácených invalidních důchodech o příčiny invalidity. Data jsou tříděna podle 19 skupin diagnóz definovaných Světovou zdravotnickou organizací (WHO).

K dispozici jsou též informace o některých kvantilech, tedy o tom, kolik procent důchodců z celku má důchod nižší než je uvedená výše důchodu. Vedle mediánu, který soubor důchodců rozděluje na dvě části (50 %), jsou uvedeny i hraniční hodnoty kvantilů. Tyto údaje ilustrují starobní a invalidní důchody vyplácené sólo.

Ročenka je tradičně doplněna základními informacemi demografického charakteru a údaji ilustrujícími některé fáze zpracování důchodové agendy. Publikace je jedním ze zdrojů pro tvorbu důchodových datových sad, které ČSSZ ve formátu otevřených dat publikuje na svém speciálním portálu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…