Zákaznická karta českobudějovické nemocnice ušetří pacientům peníze

27.08.2013 17:58

Nemocniční lékárna, která se nachází ve vstupní hale českobudějovické nemocnice v jejím horním areálu, připravuje pro své návštěvníky od 2. září zákaznickou kartu. Vydávat ji bude lékárna nebo lékaři nemocnice na vyžádání.

Zákaznická karta českobudějovické nemocnice ušetří pacientům peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice - ilustrační foto nemocnice

Vlastní pořízení karty zájemce nebude nic stát a nezatíží ho ani administrativně. „Zákaznická karta bude přenosná a při použití v českobudějovické lékárně její držitel automaticky získá například slevy na nákup léků, zdravotnických pomůcek či doplňků stravy, ale i slevu na samotné recepty,“ potvrzuje ředitel Nemocnice České Budějovice, a. s., MUDr. Břetislav Shon.  Navíc pokladní paragon z této lékárny bude opatřený číselným kódem a při výjezdu z centrálního parkoviště před vstupní halou do horního areálu nemocnice automaticky prodlouží bezplatné parkování o 120 minut, tedy celkem až na tři hodiny.

Vedení nemocnice pracuje na nabídce dalších slev z poskytovaných služeb na základě využívání zákaznické karty.

„Pro lepší orientaci klientů nemocniční lékárny byl v průběhu léta v okolí nemocnice, před hlavním vchodem do horního areálu a v samotném vstupním terminálu nainstalovaný přehledný navigační systém,“ dodává ředitel MUDr. Břetislav Shon. V terminálu je také nainstalován bankomat ČSOB.

Českobudějovická veřejná nemocniční lékárna je jedinou lékárnou v Jihočeském kraji, která zajišťuje nepřetržitý provoz včetně víkendů a svátků. Vydává léky na recepty a zdravotnické pomůcky na poukazy. Na volný prodej nabízí volně prodejné léky, zdravotnické pomůcky a doplňky stravy. Vydává také léky na žádanky pro cizí odběratele. Objednává léky specifického léčebného programu, léky na mimořádný dovoz pro pacienta a individuální alergeny.

Nemocnice České Budějovice, a.s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1600 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.

V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 52 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 27 tisíc operačních zákroků a téměř 610 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2425 dětí.

Nemocnice má průměrně 2400 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. V letech 2008-2012 nemocnice proinvestovala celkem 1,087 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…