Základní umělecké školy na Vysočině si rozdělí téměř milión na hudební nástroje

18.02.2015 12:01

Rada Kraje Vysočina dnes rozhodla o rozdělení téměř miliónu korun mezi základní umělecké školy v regionu. Dotace přispěje k obnově a nákupu nových hudebních nástrojů.

Základní umělecké školy na Vysočině si rozdělí téměř milión na hudební nástroje
Foto: kr-vysocina
Popisek: Krajský úřad Kraje Vysočina

O finanční dotaci požádalo v letošním roce 18 základních uměleckých škol, které předložily 24 žádostí o finanční spoluúčast. „Nejvyšší částkou pomůžeme například ZUŠ Světlá nad Sázavou, která si bude moci pořídit do výuky nové pianino. Nákup tympánů s dolaďovačem podpoříme v ZUŠ Jana Štursy Nové Město na Moravě a žáci ZUŠ Bystřice nad Pernštejnem se budou učit na novém digitálním pianu,“ vyjmenovala příklady krajské podpory radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Nejčastěji je ze strany žadatelů zájem o finanční dotaci na opravy nebo pořízení klávesových hudebních nástrojů, které patří k nejnákladnějším. Podobně početně zastoupené je i podávání žádostí o pořízení a opravy špičkových dechových nástrojů.

Dotace na pořizování a opravy pomůcek základních uměleckých škol poskytuje Kraj Vysočina od roku 2005, za dobu platnosti zásad, podle kterých mohou ředitelství škol žádat o dotaci, bylo vyplaceno z rozpočtu kraje více než 7,8 miliónů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kr-vysocina.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…