Zámek Hrádek u Nechanic rozezvučí tóny klasické a romantické hudby

10.06.2015 16:09

Od čtvrtka 11. června hostí zámek Hrádek u Nechanic čtyřdenní hudební festival Romantický Hrádek. Na 17. ročníku festivalu zazní hudba z období romantismu s hudbou klasickou v podání českých i zahraničních významných koncertních umělců. Konání čtyřdenní kulturní slavnosti podpořila Nadace ČEZ příspěvkem 30 tisíc korun.

Zámek Hrádek u Nechanic rozezvučí tóny klasické a romantické hudby
Foto: cez.cz
Popisek: Hrádek u Nechranic

Od čtvrtka do neděle rozezvučí prostory neogotického Hrádku u Nechanic hudba v podání významných evropských interpretů. „Jsme velmi rádi, že se nám letos opět podařilo přivézt vynikající umělce. Tento ročník festivalu jsme se rozhodli uspořádat jako malou poctu slavné operní pěvkyni a herečce Soni Červené, pravnučce známého královéhradeckého výrobcea vynálezce žesťových hudebních nástrojů Václava Františka Červeného, která letos oslaví významné životní jubileum,“ sdělil kastelán Hrádku u Nechanic Ivan Šenk.

Každý večer 17. ročníku festivalu Romantický Hrádek přinese jeden koncert – ve čtvrtek se představí sólistka Národního divadla v Praze sopranistka Dana Burešová s klavíristkou Irinou Kondratěnko, v pátek své umění předvede talentovaný mladý klavírista Matyáš Novák. Víkendový program otevře houslový virtuos Jiří Pospíchal s klavírním doprovodem pana docenta Vladimíra Hollého a celý festival v neděli uzavře Klasické dechové trio klarinetistů Jiřího a Bohumíra Šlégla a fagotisty Davida Urbana. Vstupenky je možné koupit v předprodeji nebo na místě vždy půl hodiny předem.

Festival Romantický Hrádek podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, jež je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Festival v Hrádku u Nechanic tradičně důstojně prezentuje region a celý zámek jako národní kulturní památku. Díky spojení překrásné hudby, vynikajících výkonů a významného místa naší kulturní historie se na festival každým rokem vydávají návštěvníci ze všech koutů České republiky a my věříme, že jinak tomu nebude ani letos,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…