Zámek Svijany zahajuje adventní program

28.11.2019 16:34

Zámek Svijany přichystal pro své návštěvníky v předvánočním období speciální adventní program. Zahájí ho 1. prosince rozsvěcením vánočního stromu.

Zámek Svijany zahajuje adventní program
Foto: zameksvijany.cz
Popisek: Svijany

Předvánoční období patří na Zámku Svijany tradičně k nejkrásnějším v roce. Pravidelné turistické prohlídky sice už neprobíhají, zato si zde mohou návštěvníci vychutnat kouzelnou vánoční atmosféru při zajímavém programu.

Do vánočního hávu se Zámek Svijany oblékne v neděli 1. prosince, kdy se na nádvoří rozsvítí vánoční strom. Návštěvníci zámku si budou moci prohlédnout originální ručně malovaný Betlém od Kristýny Kolenské a chybět nebude ani drobné občerstvení. „Po rozsvícení vánočního stromku vás zveme do zámecké kaple na vánoční koncert Elišky Mervartové za doprovodu varhan. Eliška je studentkou klasického zpěvu na Pražské konzervatoři a v jejím podání uslyšíte klasické vánoční koledy i známé operní árie“, zve marketingová managerka Zámku Svijany Tereza Harvanová.

Druhá adventní neděle bude na zámku ve Svijanech patřit dětem. V prostorách kavárny Zámecký Šenk se 8. prosince odpoledne odehraje pohádka Pyšná princezna v podání Loutkového souboru Ještěd z Českého Dubu. Následující víkend, v sobotu 14. prosince, proběhnou ve Svijanech oblíbené adventní trhy, na kterých si budou návštěvníci moci pořídit tradiční výrobky, drobné dárky, vánoční kapry či ochutnat pivovarský elixír – Svijanský Předek. Trhy zakončí vánoční koncert sboru Carmina v zámecké kapli.

Poslední adventní týden bude ve Svijanech ve znamení koled. „Jsme velmi rádi, že se nám i v tomto roce podařilo zajistit koncert sólisty Opery Národního divadla Luďka Veleho. Na vánoční repertoár v jeho podání se mohou návštěvníci těšit ve středu 18. prosince“, dodává k programu Libor Stejskal, manažer Zámku Svijany. Během neděle 22. prosince pak již tradičně zazní na nádvoří zámku Rybova Česká mše vánoční v podání pěveckého sboru Antonína Dvořáka Turnov v čele se sólisty Luďkem Velem, Evou Lédlovou a Ludmilou Infeldovou. „Během všech adventních akcí budou expozice Zámku Svijany otevřeny návštěvníkům za zvýhodněné vstupné. Děti, studenti a senioři budou mít vstup zdarma“, uzavírá Libor Stejskal.

Kalendář adventních akcí na Zámku Svijany

Datum

Čas

Akce

Místo konání

1. 12.

17:00

Rozsvěcení vánočního stromu

Nádvoří

1. 12.

17:15

Vánoční koncert E. Mervartové

Zámecká kaple

8. 12.

15:00

Divadlo Pyšná princezna, Loutkový soubor Ještěd z Českého Dubu

Zámecký Šenk

14. 12.

10:00 – 17:00

Adventní trhy

Nádvoří

14. 12.

17:00

Koncert sboru Carmina

Zámecká kaple

18. 12.

15:00

Zpívání koled s Luďkem Vele

Zámecká kaple

22. 12.

18:00

Česká mše vánoční, sbor Antonína Dvořáka Turnov

Nádvoří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …