Zaměstnanci ÚZSVM zorganizovali pomoc azylovému domu pro matky s dětmi

10.03.2017 8:42

Zaměstnanci novojičínského pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) ve svém volném čase zorganizovali pomoc pro azylový dům pro matky s dětmi.

Zaměstnanci ÚZSVM zorganizovali pomoc azylovému domu pro matky s dětmi
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Charita Nový Jičín provozuje několik sociálních služeb, a to azylové domy (v Novém Jičíně a Straníku), noclehárnu a nízkoprahové denní centrum. Základní princip pomoci spočívá v tom, že maminkám (někdy i otcům) charita poskytne to základní, co k životu potřebují, tedy střechu nad hlavou, možnost hygieny, možnost k přípravě stravy, sociální poradenství a podobně. Věci, které klienti charity potřebují, jsou velice rozličné, proto byla zorganizována materiální pomoc, a to ve formě potravinových balíčků, hygienických balíčků, balíčků se školními či kancelářskými potřebami, dětské pleny, stolních her pro děti a podobné druhy spíše materiálního typu.

Pracovníci ÚZSVM předali tyto věci řediteli Charity Nový Jičín přímo v azylovém domě. Zaměstnanci ÚZSVM v Novém Jičíně takto již podpořili například dětský domov v Novém Jičíně, kdy nakoupili dětem vánoční dárky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…