Zaměstnanci loterního průmyslu bojují za svou práci peticí!

20.02.2015 13:58

Tisíce zaměstnanců loterní branže se formou petice obracejí na prezidenta, poslance a senátory. Obávají se totiž ztráty zaměstnání, a to v souvislosti s plánovanou změnou legislativy v oblasti loterního průmyslu.

Zaměstnanci loterního průmyslu bojují za svou práci peticí!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

 „Logicky se bojíme o svá místa. Máme rodiny a finanční závazky. Nechceme skončit na úřadech práce ani v exekucích. Je třeba, aby si naši zákonodárci uvědomili, že nepředstavujeme jen bezvýznamnou hrstku populace. Mnozí pracují v tomto odvětví celý život a často jsou úzce specializovanými odborníky ve svém oboru. Na legálních kamenných hernách, kasinech a návazných profesích je ekonomicky závislých na 60 000 lidí! Mají snad pro nás ti, kteří navrhují legislativní změny, novou práci?“ zamýšlí se Jarmila Novotná z iniciativy Loterie bez hazardu, která je iniciátorkou petice.

Signatáři petice proto požadují především, aby nová právní úprava nebyla diskriminační vůči některým typům loteriím, ale k regulaci celého segmentu přistupovala rovnoměrně a tak, aby přehnanými restrikcemi legální podnikání v konečném důsledku nezlikvidovala. Současně zaměstnanci chtějí, aby legislativa zajistila dlouhodobě stabilní podnikatelské prostředí tak, aby se podnikatelé a především zaměstnanci nemuseli obávat neustálých nepředvídatelných změn.

„Trváme současně na tom, že část prostředků, pocházející z provozu loterií, patří do veřejných rozpočtů, respektive neziskového sektoru. Plánovaným neúměrně vysokým, až likvidačním daňovým zatížením však sportovní organizace a stejně tak obce a města v důsledku ukončení podnikatelské činnosti legálních loterních společností o vysokou část příjmů přijdou,“ upozorňuje Novotná a dodává: „Máme proto obavy z toho, že stát sice alibisticky změní pravidla a populisté budou tleskat. Druhou stranou mince ale zůstane fakt, že se desetitisíce lidí ocitnou bez práce a hazard pokvete dál, ať už ve sklepech, na internetu, sociálních sítích nebo tabletech a chytrých telefonech.“

Signatáři petice jsou přesvědčeni, že nová právní úprava přinese eskalaci problémů s nelegálním hazardem, patologickým hráčstvím i příjmem veřejných rozpočtů. Dalším důsledkem bude zánik tisíců pracovních míst a tím i zvýšené sociální výdaje státu. Proto apelují na prezidenta, poslance i senátory, aby se situací vážně a zodpovědně zabývali. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…