Zaměstnavatelé a uchazeči o práci se potkají na burzách

25.01.2015 14:37

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje ve spolupráci s Úřadem práce v Karlových Varech pořádá první burzy pracovních příležitostí, na kterých se budou prezentovat zaměstnavatelé z regionu.

Zaměstnavatelé a uchazeči o práci se potkají na burzách
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Pro rozvoj ekonomiky každého regionu je klíčovým faktorem nabídka pracovních míst. Karlovarský kraj není výjimkou, proto místní Krajská hospodářská komora řeší, jak nabídku práce podpořit a jak pracovní pozice nabízené v regionu učinit dostupnými i absolventům středních a vysokých škol, kteří často po ukončení studia odcházejí za prací jinam. Nejnovějším počinem jsou burzy pracovních příležitostí, které se budou konat koncem ledna a v únoru v Chebu, Sokolově a Karlových Varech.

„Chceme, aby se na burzách potkali a poznali zaměstnavatelé a studenti posledních ročníků středních a vysokých škol, tedy budoucí absolventi škol a potenciální zaměstnanci. Snažíme se udržet absolventy v regionu a pomoci jim získat práci u našich členských firem,“  vysvětluje ředitel KHK KK Stanislav Kříž princip nové aktivity, kterou Hospodářská komora vyvíjí v rámci projektu Ze školy odpovědně na trh práce.

Jedním ze zaměstnavatelů, kteří se budou na burzách pracovních příležitostí prezentovat, je i největší firma v kraji, WITTE Automotive s více než 2000 zaměstnanci a ročním obratem více než 7,5 miliard korun. „Karlovarský kraj a místní firmy mohou nabídnout zajímavé pracovní příležitosti, možnost osobního rozvoje, dalšího vzdělávání a postupu, a to je cílem ukázat na burzách práce, které jsou určené studentům i zkušeným odborníkům a těm, kdo naléhavě hledají práci. Na veletrhu pracovních příležitostí se dozvědí o pracovní náplni, ale také o zaměstnaneckých výhodách a produktech či službách vystavovatelů. Zájemcům doporučujeme přinést s sebou životopis. I Karlovarský kraj může nabídnout špičkové technologie a atraktivní zaměstnání,“ láká Martina Poštová z WITTE Automotive v Nejdku.

Burzy pracovních příležitostí mohou navštívit nejen studenti posledních ročníků škol, ale i uchazeči evidovaní na Úřadu práce a ostatní zájemci a zájemkyně o zaměstnání.  Podle Jany Belblové, vedoucí referátu zprostředkování a poradenství krajské pobočky Úřadu práce ČR v Karlových Varech, je největší výhodou burz koncentrace zaměstnavatelů na jednom místě a možnost je lépe poznat. „I když se uchazeči nepodaří nalézt uplatnění přímo na burze, získává přinejmenším kontakty na zaměstnavatele a důležitou informaci o jejich požadavcích na budoucí zaměstnance. Ti, kteří nesplňují některý z požadavků zaměstnavatelů, tak mají možnost zaměřit se na doplnění chybějící kvalifikace, při kterém jim může pomoci například úřad práce,“ říká Belblová.   

První burza pracovních příležitostí se uskuteční 27. ledna 2015 v Chebu, následovat bude Sokolov (10. 2.) a Karlovy Vary (24. 2.). „Jde o úplně první burzy zaměřené na prezentaci zaměstnavatelů z regionu, dosud zde byly pouze přeshraniční burzy. Věříme, že tímto krokem přispějeme k motivaci absolventů a absolventek škol i dalších uchazečů o zaměstnání pracovat a žít v Karlovarském kraji,“ uzavírá ředitel KHK KK Stanislav Kříž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…