Zaměstnavatelé nabídnou práci v Šumperku aneb „Hledejte práci tam, kde skutečně je!“

02.11.2015 13:09

Volná místa, převážně v technických profesích, nabídnou zájemcům na Burze práce a vzdělání v Šumperku (budova Gymnázia, Masarykovo nám. 8) významní zaměstnavatelé nejen z tohoto okresu, ale i vzdálenějších regionů. Akce proběhne v úterý 3. listopadu 2015 od 9.00 do 18.00 hod. Na její organizaci se spolupodílí Úřad práce ČR (ÚP ČR), Svaz průmyslu a dopravy ČR a Okresní hospodářská komora Šumperk.

Zaměstnavatelé nabídnou práci v Šumperku aneb „Hledejte práci tam, kde skutečně je!“
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Jde o poslední ze tří Burz práce se společným mottem „Hledejte práci tam, kde skutečně je!“ Je určena nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol, stávajícím studentům, žákům ZŠ a jejich rodičům, zkrátka široké veřejnosti. Jejím hlavním cílem je probudit a zvýšit zájem účastníků o profese, které jsou na trhu práce dlouhodobě nedostatkové. Vstup pro návštěvníky je zdarma.

„Na burze se bude prezentovat 21 perspektivních zaměstnavatelů ze Šumperska i okolí, kteří už teď mohou nabídnout minimálně 110 volných pracovních míst. A nebudou chybět ani zástupci středních a vysokých škol, jež představí své vzdělávací programy“ shrnuje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Šumperku Ivo Bartl. Všichni, kdo hledají práci, dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč. Pro tyto případy doporučuje ÚP ČR zájemcům o práci, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi. Na burze bude mít své zastoupení také Úřad práce ČR.

Jeho specialisté poradí lidem nejen při výběru vhodného povolání či rekvalifikace, ale také jim pomohou s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Návštěvníci získají přehled o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem. Burza cílí i na sladění nabídky a poptávky na trhu práce. V jejím rámci proběhne neveřejná akce určená ředitelům a výchovným poradcům základních škol, a to v podobě otevřené debaty se zaměstnavateli. Během ní poradci prodiskutují se zástupci firem problematiku nedostatkových profesí, očekávaný vývoj na trhu práce a další oblasti, se kterými se během poradenství pro volbu povolání setkávají. 

Tyto informace nezůstanou utajeny ani ostatním návštěvníkům. Získají je u stánků vystavovatelů, na přednáškách o situaci na trhu práce i během krátkých vystoupení jednotlivých zaměstnavatelů. Organizátoři připravují i různé zajímavosti a doprovodné akce. Veškeré informace (včetně seznamu vystavovatelů) jsou k dispozici na http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/olk/burzy_prace, příp. www.uradprace.cz a facebook.com/uradprace.cr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…