Zařízení sociálních služeb pořídí s přispěním EU lůžka a vybavení pro seniory a hendikepované

24.03.2015 12:40

Evropská dotace téměř 15 milionů korun pomůže vybavit několik zařízení sociálních služeb pro seniory a zdravotně postižené lidi v Moravskoslezském kraji.

Zařízení sociálních služeb pořídí s přispěním EU lůžka a vybavení pro seniory a hendikepované
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Dotaci na osm projektů dnes schválila Regionální rada Moravskoslezsko. Umožní nakoupit nová lůžka a související vybavení v domovech pro seniory a obdobných zařízeních v Havířově, Frýdlantu nad Ostravicí, Českém Těšíně, Třinci, Hlučíně a dalších městech.     

“Polohovatelná a elektronicky ovládatelná lůžka a matrace proti proleženinám usnadní život klientů a zásadně ulehčí péči personálu o klienty, kteří jsou často imobilní,“ uvedla Kateřina Dostálová, ředitelka Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko, kde se hodnotí a proplácí žádosti o evropské dotace.

Jednotlivá zařízení si kromě lůžek a antidekubitních matrací pořídí dle potřeby také zvedáky, vaky a další vybavení. Dotace ve všech případech pokryje až 85 % výdajů. Projekty by se měly uskutečnit v průběhu tohoto roku.

Regionální rada Moravskoslezsko je zodpovědná za 20 miliard korun z evropských fondů určených na rozvoj Moravskoslezského kraje. Od roku 2007 proplatila téměř 15 miliard korun za projekty v oblasti dopravní infrastruktury, vybavenosti měst a venkova, modernizaci vzdělávání, sociálních služeb a zdravotnictví. Zbývajících 5 miliard korun bude vyplaceno za probíhající a připravované projekty v průběhu tohoto roku a počátkem roku 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…