Zástupce sdružení samospráv se sejde s ministrem zdravotnictví kvůli dostupnosti lékáren v menších obcích

15.03.2018 16:35

Místopředseda Sdružení místních samospráv ČR Radim Sršeň se zítra, v pátek 16. 3., sejde s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem. Hlavním tématem jednání bude dostupnost lékáren v menších obcích.

Zástupce sdružení samospráv se sejde s ministrem zdravotnictví kvůli dostupnosti lékáren v menších obcích
Foto: sms.cz
Popisek: Sdružení místních samospráv - logo

Radim Sršeň bude ministru Vojtěchovi tlumočit některé obavy obcí v souvislosti s dostupností lékáren mimo větší města. Podle poznatků SMS ČR je aktuální či hrozící nedostatek lékáren způsoben především vysokou nákladovostí na provoz lékárny, která souvisí s množstvím administrativních úkonů. Dalším problémem je takzvaná „léková turistika“, jejíž příčinou jsou zpravidla nižší doplatky na léky na předpis u větších lékáren, jež jsou součástí lékárenských řetězců.

Radim Sršeň chce ministra seznámit i s některými dalšími problémy, na něž lékárny v menších obcích narážejí, a předložit návrhy řešení. Rád by během jednání otevřel také téma dostupnosti stomatologické péče a nedostatku praktických lékařů.

Sdružení místních samospráv ČR je nevládní apolitická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR. Ze širokého spektra aktivit ve prospěch samospráv lze zmínit především prosazování spravedlivého dělení daňových výnosů mezi obce a města v ČR (rozpočtové určení daní). Agenda SMS ČR dnes zahrnuje připomínkování nejrůznějších legislativních návrhů, prezentaci a prosazování potřeb menších obcí a měst, hájení zájmů venkova a jeho obyvatel a spolupráci v boji proti korupci ve veřejné správě. SMS ČR je silným partnerem vlády, parlamentu i krajů v ČR. Sdružuje více než 1400 obcí a měst v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…