Zástupci vedení Moravskoslezského kraje a České unie sportu ocenili sportovní naděje

01.09.2015 16:15

Výprava 172 mladých sportovců letos v červnu úspěšně reprezentovala Moravskoslezský kraj na VII. letní olympiádě dětí a mládeže ČR v Plzni. Za úspěchy na sportovním poli účastníkům olympiády dnes (31. 8. 2015) poděkovali zástupci vedení kraje a České unie sportu a předali jim peněžní poukázky a drobné ceny.

Zástupci vedení Moravskoslezského kraje a České unie sportu ocenili sportovní naděje
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Sportovci z Moravskoslezského kraje ve věku od osmi do sedmnácti let se utkali se soupeři z ostatních krajů v  devatenácti sportovních disciplínách a vyrovnali dosavadní rekord z roku 2007, kdy moravskoslezská výprava vybojovala celkové 3. místo. A právě letos se podařilo tento úspěch zopakovat. V konkurenci 2300 sportovců z ostatních krajů obsadili naši po osmi letech opět celkové 3. místo a domů přivezli 18 zlatých, 15 stříbrných a 17 bronzových medailí.

„Letos jsme sice měli vysoké sportovní ambice zejména ve fotbalu, házené a ve sportovní střelbě, kde své svěřence na olympiádu připravoval bronzový medailista z olympijských her v roce 2000 v Sydney Martin Tenk, který byl vlajkonošem naší výpravy. Nicméně celkový výsledek naprosto předčil naše očekávání,“ říká náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje Věra Palková.

Soutěže se konaly v atletice, badmintonu, basketbalu, beachvolejbalu, cyklistice, fotbalu, goalballu, házené, hokejbalu, jachtingu, kanoistice, karate, nohejbalu, orientačním běhu, plavání, sportovním aerobiku, sportovní střelbě, tenisu a triatlonu. Sportovní klání doplnila navíc doprovodná soutěž ve psaní na klávesnici a korespondenční fotografická soutěž.

„Velice často slýchám, že dnešní mladí lidé mají negativní vztah ke sportu a svůj volný čas nejraději tráví na gauči v zajetí sociálních sítí. Domnívám se, že situace není až tak úplně katastrofická, což ostatně dokazuje i dnešní setkání s mladými sportovci, kterým bych chtěl popřát co nejvíc dalších úspěchů. Kraj sportovní aktivity podporuje dlouhodobě a systematicky, a každoročně na ně vyčleňuje ze svého rozpočtu finance podle svých možností. Letošní olympiádu dětí a mládeže, stejně jako v minulých letech, podpořil částkou téměř 1,7 milionu korun,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák,

V mezikrajském srovnání jednotlivých sportů byli letos chlapci nejúspěšnější v atletice, dívky v badmintonu, beachvolejbalu a tenisu. Příjemným překvapením byla vítězství ve třech netradičních soutěžích – goalballu (míčová hra pro nevidomé), v soutěži ve psaní na klávesnici, a také v korespondenční fotografické soutěži se sportovní tématikou.

Druhou pomyslnou příčku v mezikrajském srovnání vybojovali badmintonisti, házenkáři a atletky. Bronzové stupně pak obsadili basketbalisti, beachvolejbalisti, plavci, střelci a orientační běžci.

Další dětskou olympiádu, tentokrát zimní, bude hostit v lednu roku 2016 Ústecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …