Zástupci z Ministerstva práce a sociálních věcí na návštěvě v rodině, která vychovává dítě se zrakovým a kombinovaným postižením.

06.08.2015 15:42

Společnost pro ranou péči, nestátní nezisková organizace, která poskytuje odborné služby, podporu a pomoc rodinám, ve který se narodilo dítě se zrakovým či kombinovaným postižením přivítala do pražského střediska úředníky Ministerstva práce a sociálních věcí PhDr. Radka Sudu a Mgr. Jana Vrbického.

Zástupci z Ministerstva práce a sociálních věcí na návštěvě v rodině, která vychovává dítě se zrakovým a kombinovaným postižením.
Foto: red
Popisek: Týden rané péče - ilustrační foto

Společně s předsedkyní Společnosti pro ranou péči Mgr. Pavlou Matyášovou a metodičkou stimulace zraku Petrou Navrátilovou, DiS. řešili aktuální otázky legislativních změn chystajících se pro poskytovatele sociálních služeb v České republice. Věnovali se tématu přechodu financování sociálních služeb z MPSV na jednotlivé kraje. V České republice nám vzniká 14 různorodých pravidel metodik pro financování sociálních služeb. Terénním službám, které poskytují služby ve více krajích, mezi které patří raná péče, přináší nejen obrovskou byrokratickou zátěž, ale velké ohrožení v získávání dotací na tyto služby.

Byť byla témata velmi ožehavá, celé odpoledne se neslo v příjemné náladě se vzájemným sdělováním poznatků z praxe a došlo i k dohodě o vzájemné spolupráci při prosazování a zkvalitňování dostupnosti komunitních sociálních služeb.

Zúčastnění byli přizvaní poznat přímou práci poradce rané péče v rodině, která vychovává dítě se zrakovým a kombinovaným postižením doma. Rodina, po skončení konzultace měla možnost sdělit pracovníkům MPSV aktuální problémy, které je trápí v systému podpory státu pro pečující osoby o děti s postižením.

Setkání ukázalo v praxi profesionalitu služeb rané péče a možné dopady legislativních změn týkající se poskytování služby rané péče. Více informací o rané péči naleznete na www.ranapece.cz nebo na facebooku „Společnost pro ranou péči“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…