Zástupci zemí Visegrádské skupiny v rozšířeném formátu jednali o budoucnosti kohezní politiky po roce 2020

16.01.2016 21:10

Představitelé zemí Visegrádské skupiny (V4) dnes na pozvání ministerstva pro místní rozvoj jednali v Praze. Cílem setkání bylo sdílení postojů České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska společně se zástupci Bulharska, Chorvatska, Rumunska a Slovinska k budoucnosti evropských fondů po roce 2020. Kohezní politika je jedním z klíčových témat celé Evropské unie.

Zástupci zemí Visegrádské skupiny v rozšířeném formátu jednali o budoucnosti kohezní politiky po roce 2020
Foto: ČT
Popisek: Vlajky zemí Visegrádské čtyřky a EU

 „Cílem dnešního jednání bylo především dohodnout se na společném postoji koalice V4+4, který by bylo možné prosazovat na celoevropské úrovni právě nyní, kdy diskuse o podobě budoucí kohezní politiky v rámci Evropy začínají. Tyto debaty jsou velmi důležité i v kontextu na tento rok plánované revize Víceletého finančního rámce EU. Dále jsme se věnovali vybraným prvkům strategického řízení a zjednodušování evropských fondů. To jsou témata, kterým je třeba se věnovat průběžně,“ řekla Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce Národního orgánu pro koordinaci.

Česká republika, která v současnosti předsedá zemím Visegrádské skupiny, pořádá 25. a 26. ledna 2016 setkání ministrů zemí V4, s účastí Bulharska, Chorvatska, Rumunska a Slovinska. Hlavním cílem tohoto setkání bude diskuze o cílech, roli a možných modelech kohezní politiky po roce 2020. Na setkání ministrů navazuje odborná konference Strategické řízení ESI fondů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…