Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo žádosti z vypsaných dotačních programů

27.07.2015 18:03

Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo v pondělí 27. července žádosti z vypsaných dotačních programů z devíti „Středočeských fondů“ na rok 2015.

Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo žádosti z vypsaných dotačních programů
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Programy pro letošní rok odsouhlasili zastupitelé na podzim loňského roku. Celková finanční částka, kterou kraj na dotační programy uvolnil z rozpočtu, činí 342 milionů korun.

„Všechny žádosti o dotace doručené na krajský úřad byly zkontrolovány pracovníky odborů a ty, které nebyly řádně podány v souladu s pravidly dotačních programů, byly z dotačního řízení vyřazeny. Žádosti, které všechny formální náležitosti splnily, byly v průběhu června posouzeny hodnotícími komisemi a bylo sestaveno pořadí žadatelů podle průměrného bodového hodnocení od nejvyššího k nejnižšímu,“ zrekapituloval průběh dotačního řízení náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Karel Horčička (ČSSD). Následně hodnotící komise projednaly a doporučily Radě kraje předložit na zasedání Zastupitelstva kraje návrhy na poskytnutí dotací.

„Zájem o dotační řízení byl doslova obrovský. Celkem se nám sešlo 2 972 žádostí v souhrnné výši přesahující dvě miliardy korun, přesně spočítáno to bylo 2 153 753 062 korun. Převis požadovaných finančních prostředků nad částku 342 miliony korun, kterou jsme uvolnili, tak činí 1 811 153 062 korun. Z toho je patrné, jak potřebná je pomoc kraje v různých oblastech jeho rozvoje, a na druhou stranu je to i důkaz, že se starostové našich měst i obcí, představitelé spolků, sdružení i fyzické osoby naučili účinně využívat grantových řízení při realizaci svých projektů a záměrů,“ konstatoval hejtman kraje Miloš Petera (ČSSD). 

Největší převisy co do počtu žádostí i finančních nároků zaznamenaly Středočeský Fond rozvoje obcí a měst, Středočeský Fond životního prostředí, Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek IZS, Středočeský Fond kultury a obnovy památek spolu se Středočeským Fondem vzdělávání, sportu, volného času a primární péče.
Středočeský kraj pak rozhodnutím zastupitelů uspokojí v rámci devíti „Středočeských fondů“  z 2 972 došlých žádostí celkem 602 žádosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …