Zateplení 16. pavilonu v KNTB skončilo

22.01.2015 9:05

Ve zlínské Krajské nemocnici T. Bati, a. s. (KNTB), bylo dokončeno zateplení 16. pavilonu, ve kterém jsou hospitalizováni pacienti Centra klinické gerontologie. Kromě zateplení si stav budovy vyžádal některé další stavební úpravy. Celkové náklady dosáhly 3,7 milionu korun vč. DPH, z toho dotace EU z Operačního programu Životní prostředí činí 1,618 milionu korun. Zbytek hradila nemocnice z vlastních zdrojů.

Zateplení 16. pavilonu v KNTB skončilo
Foto: KNTB
Popisek: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně.

„Práce zahrnovaly statické zajištění mikropilotami západní obvodové stěny přístavby,  výměnu oken a vstupních dveří, zateplení obvodového pláště budovy minerálními deskami  s povrchovou úpravou obkladem cihelným páskem a částečně tenkovrstvou omítkou. Byla zateplena také stropní konstrukce. Součástí  stavebních prací byla i  demontáž a následná montáž  stropních svítidel v objektu a instalace nového hromosvodu,“ sdělil vedoucí oddělení správy budov KNTB Martin Nedbálek.

V průběhu stavebních prací po vybourání stávajícího stropního podhledu bylo zjištěno lokální poškození střešních prvků a stropních trámů. „Dřevěné nosné prvky stropu a krovu včetně dřevěného záklopu střešního pláště napadené hnilobou jsme odstranili a nahradili novými. Na ploše opravované střechy jsme také položili střešní lepenku,“ doplnil Nedbálek.

„Zateplování 16. pavilonu začalo loni v září a je součástí třetí etapy zateplování budov v KNTB, do níž spadá ještě pokračující zateplení budovy chirurgie. První etapa zateplování zahrnovala 12 budov, druhá etapa čtyři budovy.  Cílem je zhruba třetinová úspora spotřeby tepla na vytápění a vzduchotechniku,“ uvedl ředitel KNTB Pavel Calábek. 

Po zateplení a stavebních úpravách pavilon, ve kterém bylo před lety urologické oddělení pod vedením primáře Oldřicha Calábka, nedoznal žádných provozních změn. Kapacita 24 lůžek a místností se zázemím zůstala stejná a v budově už jsou opět hospitalizováni pacienti Centra klinické gerontologie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…