Zažijte Brněnskou muzejní noc v budově Krajského úřadu Jihomoravského kraje

20.05.2017 18:20

Co se děje na úřadě, když se zavřou dveře za posledním zaměstnancem, návštěvníkem či úředníkem? Chcete vidět pracovnu hejtmana, jednací místnost rady nebo zastupitelstva a pozorovat hvězdy ze střechy krajského úřadu? V rámci Brněnské muzejní noci se muzejní a galerijní expozice otevřou v sobotu 20. května v 18 hodin. Poprvé se k této akci připojí i budova Krajského úřadu Jihomoravského kraje na Žerotínově náměstí.

Zažijte Brněnskou muzejní noc v budově Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Již po třinácté budou mít účastníci muzejní noci možnost během májového večera v sobotu 20. května putovat brněnskými ulicemi a navštěvovat galerie, muzea a další instituce.

„Letos jsme se rozhodli den otevřených dveří, který má na našem úřadu svoji tradici, spojit právě s Brněnskou muzejní nocí. Chceme, aby lidé měli možnost budovu, kam si lidé většinou chodí jen lidově řečeno pro razítko, poznat trochu jinak. Budova krajského úřadu i místo, na kterém stojí, pojí dlouholetá a zajímavá historie, o které si budou moci zájemci v rámci prohlídky úřadu také poslechnout. Já osobně se velmi těším na výstavu organizace DEBRA a na hosta její vernisáže paní Liběnu Rochovou,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Připraven je zajímavý program, který návštěvníkům odhalí místa běžně veřejnosti nepřístupná. Pro odvážné děti a rodiče je připravena pohádková cesta úřadem. Ti, kteří chtějí mít Brno jako na dlani a hvězdné nebe nad hlavou, se mohou podívat až na střechu krajského úřadu. Lidé se mohou na chvíli vžít do role radního nebo zastupitele během komentovaných prohlídek úřadu, v rámci kterých se dostanou do zastupitelského sálu či reprezentační místnosti, kde jsou přijímány ty nejdůležitější návštěvy z celého světa. Pro hladové návštěvníky putující chodbami nočního úřadu bude připravena se svým občerstvením Kavárna u Žambocha ¦ Moravská kavárna neslyšících.

Při své návštěvě úřadu můžete potkat zástupce kraje i hejtmana Bohumila Šimka, který ve 20 hodin zahájí vernisáž výstavy charitativní organizace DEBRA nazvanou Den za dnem, ruku v ruce. Výstava se věnuje nemoci motýlích křídel, vernisáže se zúčastní také oděvní designérka Liběna Rochová.

Den otevřených dveří Krajského úřadu Jihomoravského kraje se poprvé uskutečnil v roce 2003 a od té doby se stal každoroční tradiční akcí. Jejím záměrem je především informovat občany o fungování kraje a jeho orgánů, dále o jeho pravomocích a struktuře.

Podrobné informace o akci najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…